top of page

Şimdiye kadar KK'ye katılan müzisyenler

Fotoğraf ve kısa biyografilerini görmek için listeden 
bir müzisyen seçin ya da alfabetik sıralama için aşağıya kaydırın

Ali Başeğmezler, viyola  

 

1980 yılında Ankara’da doğdu. Viyola öğrenimine Feza Gökmen ile önce Bilkent Üniversitesi Müzik Fakültesi’nde sonra Hacettepe Üniversitesi Konservatuvarı’nda devam ederek 2000 yılında mezun oldu. 2001 yılında, Hochschule für Musik und Theater – Felix Mendelssohn Bartholdy, Leipzig'in giriş sınavını kazandı. Burada Prof. Tatjana Masurenko ile yüksek lisans ve sanatta yeterlilik (konzertexam) sınıflarını başarıyla bitirdi. Bruno Guiranna, Stefan Kamasa, Nobuko Imai gibi dünyaca ünlü viyolacıların kurslarına katıldı. Avrupa'nın ünlü konser salonlarında (Concertgebauw, Gewandhaus, Musikverein) solo ve oda müziği konserleri verdi. Nisan 2003’de Bursa BDS Orkestrası/şef Burak Tüzün ile Paul Hindemith’in viyola konçertosu Der Schwanendreher’i, 2008 yılında Ankara’da CSO/N. Özgüç ve 2010 yılında BBDSO/F. Kerimov ile Nejat Başeğmezler’in viyola konçertosu Lozan’ı çaldı. 2006 yılından bu yana Atina’da Megaron Kamerata orkestrası’nda viyola grup şefliği yapan Ali Başeğmezler, 2009 yılında kurulan ve 2011-12 konser sezonunda uluslararası "Rising Stars" serisi konserleri ile Avrupanın onbir müzik merkezinde konserler veren, son olarak 5 Haziran 2014’de Carnegie Hall’deki konseriyle övgüler alan Tetraktys Quartet’in viyolacısı ve aynı zamanda Alman, Ensemble Modern grubu’nun desteğiyle kurulan Ergon Ensemble’ın kurucu üyesidir.
Tetraktys Quartet

Ali Başeğmezler
Ali Fuat Aydın

Ali Fuat Aydın, bağlama  

 

Geleneksel Türk Halk Müziği’nin temel çalgılarından bağlamanın temsilcilerinden olup özellikle zeybek tavrı üzerine yoğunlaşmıştır. 1973’te Aydın – Karpuzlu - Ektirli Köyü’nde doğdu. Sırasıyla İzmir Mustafa Urcan İlkokulu (1984), İzmir Bornova Anadolu Lisesi (1991) ve Ankara Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun oldu (1998).Çeşitli yörelerden, özellikle Aydın, Muğla ve İzmir yöresine ait derlemiş olduğu ezgilerle THM dağarına katkıda bulundu. Daha çok “ağır zeybekler” üzerine inceleme ve araştırma çalışmalarında bulundu. Derlemelerinin ana öğesini ise Aydın – Germencik ve Muğla - Milas’taki “kaba zurna” kültürü oluşturmaktadır.Derlemelerinden bazılarının Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) THM Repertuarı ve Kültür Bakanlığı Halk Kültürlerini Araştırma ve Geliştirme Genel Müdürlüğü (HAGEM) Türk Halk Ezgileri Repertuarına alınması ilgili kurullarca uygun bulunmuş, çeşitli yayınlarda bu derlemelere yer verilmiştir. Bunun yanında bazı besteleri de TRT Türk Sanat Müziği (TSM) Repertuarına kabul edilmiştir.Zeybek kültürüne ilişkin çeşitli çalışmalarının yanı sıra özellikle ses sistemi, nota yazımı, akort, diyapozon, transpozisyon, çalgı yapısı ve standardizasyon, vb. Geleneksel Türk Müziği'nde henüz çözümü üzerinde tam bir görüş birliğine varılamamış konular üzerine çalışmalarda bulunmuştur. Ayrıca Anadolu Rum Müziğinin özellikle Smyrneika kolu üzerinde de çalışmalarda bulunmuş, bu kolla bağlantılı olarak Yunanistan'da ortaya çıkmış olan Rebetika türü ile ilgilenmiştir.Çeşitli yayınlarda yayınlanmış makale ve röportajları da bulunan Ali Fuat Aydın, yurt içinde ve dışında katıldığı çeşitli panel, sempozyum, konferans vb. etkinliklerin yanı sıra müzikal çalışmalarına ilişkin toplu ve bireysel olarak pek çok konser, stüdyo çalışması ve radyo-televizyon programında yer almıştır.
 Ayrıntılı ve güncel bilgi için:  http://www.alifuataydin.com

Akemi Takayama

Akemi Takayama, keman 

 

Bayan Akemi Takayama 9 yıldır Audobon Quartet’te keman çalmaktadır. Japonya’da müzisyen bir aileden gelen Takayama, keman eğitimine 3 yaşındayken annesi ile birlikte başlamış, profesyonel kariyerine ise 15 yaşındayken adım atmıştır. Japonya’nın pek cok yeri başta olmak üzere Fransa ve Amerika Birleşik Devletleri’nde de konserler veren sanatçı, ShinseiTokyo Filarmoni Orkestrası, Toho School of Music Orchestra ile birlikte verdiği konserlerin yanısıra, Japon NHK Radyosu’nda ‘’FM Resitali’’ adlı programda da yer almıştır. 
Akemi Takayama 2004 yılından beri hem soloist, hem de başkemancı olarak Roanoke  Senfoni Orkestrası ile çalmakta ve RSO ve başka profesyonel oda müziği topluluklarından çeşitli sanatçılar ile birlikte çalışmaktadır. Bunun yanısıra Güneybatı Virginia’da eğitmenliği ve sanat konusundaki activist yaklaşımı ile de dikkat çeken Takayama’nın yakın zamanlardaki solo performansları arasında Vivaldi’nin Dört Mevsim’i, Beethoven’ın Keman Konçertosu ve Brahms’ın İkili Konçertosu sayılabilir.
Sanatçı the Northwest Regional Music Teacher National Association ve the Grand Junction Young Artist yarışmalarında birincilik ödülü almış ve New York Chautauqua Institute, Kaliforniya Idyllwild School of the Arts, Kuzey Carolina Brevard Music Center’da ve Virginia Tech’te ‘’Shenandoah Performs in Virginia’’ projesinde konserler vermiş ve eğitmen olarak çalışmıştır. Mastır eğitimi sırasında Cleveland Institute of Music’te tanınmış müzisyen Donald Weilerstein’ın asistanlığını yapan Takayama, bu üniversitede sanat üzerine lisans eğitimini ve müzik mastırını tamamlamıştır.
Daha önceleri ise Tokyo’da Toho School of Music Toshiya Eto ve Ryosaku Kubota ile çalışmış olan Takayama, burada da müzik performans üzerine lisans eğitimini tamamlamıştır. Ayrıca Wyoming Üniversitesi’nde Brian Hanly ile çalışma yapan sanatçı, burada da profesyonel eğitim derecesi almıştır. Prestijli bir organizasyon olan Marlboro Music Festival ve  Isaac Stern Music Workshop’ta yer alan sanatçı için Isaac Stern ‘’Gerçek bir müzisyen ve birlikte çaldığı her gruba saygınlık kazandıracak bir kemancı’’ yorumunu yapmıştır. 
Audubon Quartet ile yaptığı albümler 4 CD’den oluşmaktadır ve Centaur and Composers Recordings etiketi ile yayınlanmıştır. Sanatçının kemanı J.B. Ceruti olup, İtalya’nın Cremona şehrinde, 1805 yılında yapılmıştır.

Amy Salsgiver

Amy Salsgiver, perküsyon 

 

Cleveland, Ohio’da doğdu. Orkestral, off-Broadway, Afro-Cuban, sokak tiyatrosu, çağdaş müzik ensemble gibi bir çok müzikal tarzı kapsayan geniş açılımdaki gruplar ile beraber New York, Londra, Dublin ve İstanbul gibi şehirlerde konserler verdi. Steve Reich’ın “18 Çalgıcı için Müzik” eserinin İrlanda prömiyerini gerçekleştirdi, Philadelphia Virtuosi (Filedelfiya Virtüözleri) ile Doğu Amerika Eyaletleri turuna çıktı, Alarm Will Sound ile beraber çaldı, Unicef sponsorluğunda Bond Sokak Tiyatrosu ile Kolombiya ve Kosova’ya tura çıktı, önemli bir çok çağdaş müzik eserlerinin resmi ve resmileşmemiş Türkiye prömiyerlerini gerçekleştirdi.Amy, 2003’te Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ve Bilkent Senfoni Orkestrası ile çaldığı İstanbul’a taşındı. Yeni müzik, perküsyon, perküsyon için müzik yazımı ve Batı Afrika Ksilofon müziği hakkında workshop ve konserler sundu. Amy, önemli çağdaş repertuarı, kendi bestelerini, genç Türk bestecilerin yeni eserlerini yorumlayan ve diğer grup ve müzisyenlerle ortak çalışmalar yapan, çoğunlukla-İstanbul-bazlı perküsyon grubu SA.NE.NA’nın eş kurucularındandır. Hezarfen Ensemble yanında İstanbul Modern Müzik Ensemble ve çağdaş müzik yorumuna adanmış Diskant Ensemble üyesidir. Aynı zamanda, İstanbul’da özgür improvizasyon ve rock müzik alanında, Ceylan Ertem, 123, Konstrukt ve diğerleriyle çalarak faaliyet göstermektedir. Amy, Manhattan Schol of Music’te lisans, Royal College of Music London (Londra Kraliyet Müzik Akademisi)’dan da yüksek lisans sonrası diploma sahibidir. Ayrıca, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin MİAM (Müzik İleri Araştırmalar Mekezi)’da yüksek lisansını tamamlamış, halen burada konuk sanatçı olarak öğretim üyeliği yapmaktadır.
Amy, MalletKAT kullanıyor.

Anıl Eraslan

Anıl Eraslan, çello 

 

Müzik eğitimine Ankara Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde Şebnem Yıldırım Orhan’ın sınıfında viyolonsel ve piyano öğrenerek başladı. Lisans ve yüksek lisans eğitimini yaptığı Strasbourg Konservatuarı’nda Frank van Lamsweerde ve Marc Coppey’nin öğrencisi oldu; Vincent Courtois, Anssi Kartunnen, Eric Watson, Benjamin Moussay gibi müzisyenlerle, çağdaş müzik, caz ve serbest doğaçlama üzerine çalıştı. Hem solist olarak hem de çeşitli barok, klasik ve çağdaş müzik topluluklarıyla konserler verdi; Musica ve Jazz d’Or Festivallerine katıldı. Kurucusu olduğu Auditive Connection grubu, 2009’da L’Illiade Genç Yetenekler’de 2011 yılında da Fransa genelinde yapılan «France ô Folies» yarışmasında seçildi. Fransa’da Türk Mevsimi kapsamında Strasbourg-Méditérranée Festivali’nde, bu yıl da İstanbul’da konserler verdi. Önde gelen Ondes Martenot sanatçılarından Christine Ott ile oluşturdukları ikili, Yann Tiersen’in 2009 turnesinde yer aldı. Katıldığı ISCMS İstanbul 2010 etkinliğinde Sert Sessizler projesiyle ve ayrıca Ayşe Tütüncü, John Lindberg, Trilok Gurtu ve Karl Berger gibi müzisyenlerle konserler verdi. Ağıryürüyen, Oğuz Büyükberber ve Cenk Erdoğan ile ortak projesi “5” ile de konserler vermektedir. Yeni müzik, caz ve özgür doğaçlama alanlarında Avrupa’nın birçok şehrinde, bir çok farklı sanatçıyla çalışmalarını sürdüren Eraslan, Strasbourg, Illkirch Müzik Okulu’nda viyolonsel ve doğaçlama müzik dersleri vermektedir. Fotoğrafçı kimliğiyle de ayrıca tanınmış, Strasbourg ve Türkiye’de çeşitli galerilerde fotoğrafları sergilenmiş, “Viyolonsel ve Ben” adlı fotoğraf serisiyle 2007’de GenişAçı’nın Genç Soluklar projesine seçilmiştir. Çeşitli ödüller alan fotoğrafları Fransa’da Nancy Caz Festivali’nde ve ABD’de Fort Collins’te sergilenmiştir.

Antonio Mascolo

Antonio Mascolo, gitar

1981 yılında İtalya'nın Napoli sehrinde doğan gitarist Antonio Mascolo, müzik eğitimine çok küçük yasta başladı. Daha sonra eğitimine usta gitarist Aniello Desiderio ile devam etti. 2001 yılında, Benevento Müzik Konservatuarı'ndan birincilik ve "Cum Laude" özel mansiyon ödülleri ile mezun oldu. 2002 yılında ise okulu tarafından "yılın en başarılı mezunu" olarak seçildi. Konser programı klasik, tango ve kendi bestelerinden olusan sanatçı, yüksek bir teknik kapasiteye sahiptir. Bugüne kadar Türkiye dahil olmak üzere Avrupa'da bir çok festivale davet edilmiş ve çok sayıda konserler vererek seyircilerden büyük beğeni toplamıştır. Bunlardan en önemlisi, David Russell ve esi tarafından her yıl Italya'da düzenlenen "David and Maria Russell Right Prot" gitar festivalidir. 2002 yılında davet edildiği Uluslararası Mantova Gitar Festivali'nde verdigi konser ünlü virtüöz Alirio Diaz tarafından hayranlıkla karşılanmış ve övgüler almıştır. Konserlerin yanısıra 1992-2000 yılları arası çeşitli yarışmalarda birincilik ödülüne layık görülmüştür. Tamamı kendi parçalarından oluşan ilk albümü "Dune", ünlü İtalyan klasik müzik dergisi olan "GuitArt" tarafından 2009 yılında yayımlandı. Los Romeros Gitar Quartet'in değerli üyelerinden Angel Romero bu albümü dinlemiş ve çok beğenmiştir. Ve kendisinin özel isteği üzerine albümdeki bir beste Romero'ya ithaf edilmistir. www.antoniomascolo.it

Atilla Aldemir
Ayşegül Koca
Art PiyanoTrio

Ayşegül Koca, gitar

Aysegül Koca 12 Haziran 1989'da Ankara'da doğdu. Gitarla 8 yaşında tanıştı. Akademik eğitimine 12 yaşında Bilkent Üniversitesi Müzik Hazırlık İlkögretim Okulu'nda Dr. Kürşad Terci ile başladı. Kısa zamanda tekniği ve yorumunda büyük ilerleme kaydederek pek çok konser verdi. 2006 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik Hazırlık Lisesi'nden Doç. Dr. Kagan Korad'ın öğrencisi olarak mezun oldu ve daha sonra, Hollanda'da Maastricht Konservatuarı'na kabul edilerek Prof. Carlo Marchione ile çalışmaya hak kazandı. Burada lisans eğitimini tamamladıktan sonra Mayıs 2008'de basarılı bir resital gerçeklestirerek mezun oldu. Genç gitarist bugüne kadar yurt içi ve yurt dışındaki yarışmalarda büyük başarılar göstermiş, çalısıyla dünya çapında gitar otoritelerinin beğenisini ve takdirini kazanmıştır. Türkiye'nin en umut veren klasik gitaristlerinden biri olan Ayşegül Koca, José Tomas Klasik Gitar Yarışması'nda birincilik aldı. Diğer çdülleri: X. Eduard Paml Genç Gitaristler Yarışması birincilik ödülü ve özel ödül, I. Ulusal Mavi Martı Gitar Yarışması birincilik ödülü, I. Ulusal İnönü Üniversitesi Klasik Gitar Yarışması (2008 Malatya) ikincilik ödülü.

Atilla Alder  viola

 

Born in Istanbul, Atilla Aldemir graduated the Mimar Sinan University College of Music, in his native city of Istanbul, Turkey, in 1994. With a scholarship from the Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Foundation, he went to Germany to study with Prof. Lukas David at the Detmold Hochschule für Musik, from which he graduated with the “Künstlerische Reifeprüfung” diploma in 1999. He then studied for the “Konzertexamen” (soloist diploma) at Folkwang Hochschule Essen with Prof. Mintcho Mintchev and graduated with “honour degree” in 2002. 

In 2007, Aldemir was awarded the second prize in the violin category at the 14th International Johannes Brahms Competition and two special prizes. Winning the third prize for his viola performance in the same competition in 2008, as well as the award for best interpretation of a contemporary work. The artist’s other accomplishments include “The passion for music, strong artistic temperament” award in the 2006 Premio R. Lipizer Competition, laurent of the 8th International Violin Competition Vaclav Hulm in Zagreb 2005, Essen Folkwangpreis 2002, Westphalia Culture Award 1998, and first prize in the International Violin Competition Istanbul in 2000. Aldemir has already given concerts in many European countries, the USA, performed in concert halls such as Berlin Philharmonic Hall, Konzerthaus Vienna, and Musikverein Vienna, played with orchestras such as Orchestre National Montpellier and Bordeaux, Camerata Salzburg, Vienna Philharmonia, Zagreb Philharmonic, Konzerthaus Chamber Orchestra Berlin and all State Symphonic Orchestras in Turkey. He worked with conductors such as Lawrence Foster, Sascha Göztl, Gürer Aykal. 

In 2003 he recorded a CD entitled “The Contemporary Voice of Turkish Music” for Dreyer Gaido Productions in Berlin. Fono Forum music magazine praised the recording, saying “It must be considered a great stroke of luck that Aldemir and Karayel fully committed themselves to this highly unconventional programme”. The artist has performed with highly acclaimed musicians, among them the pianist Fazıl Say, Itamar Golan, Hüseyin Sermet, Leschenko Polina and Jeremy Menuhin. 

Since 2002, Aldemir has continued his studies with Barbara Gorzynska and Prof. Matthias Maurer in Vienna. In his concerts, he plays a J.B. Vuillaume violin from the year 1840, which was kindly financed for him by the Circle of Internationally Operating Turkish Businessmen and a Zanetto Peregrino viola from the year 1560.

Aldemir has been awarded the prestigious Donizetti Music Awards of Turkey as 'The Best String Player of the Year 2011'. He is the Co-Principal Viola of the Konzerthaus Orchestra Berlin.


www.atillaaldemir.net
 

Artis Piyano Trio

Artis piyano trio 2002 yılında Atinada kuruldu. Aralarında "Megaron" Athens Concert Hall, Weil Recital Hall at Carnegie Hall, New York, Schoenberg-zaal, DenHaag, Denmarkdaö Anneberg festivali, Theoharakis Foundation for the Fine Arts festivali, Athens-Epidaurus festivali, Cyclades festivali, Nafplio and Patras Musical May festivali, National Gallery and the Halandri Arts Centre’ın sayılabileceği çok çeşitli festivallerde ve konser mekanlarında tonlarca eser seslendirdi. Üçlü klasik müzik dünyasındaki varlığını uluslararası festivallere ve sanatsal buluşmalara katılarak sürdürmektedir. Artis piyano trio heycan verici çağdaş bestecilerin eserlerinin yanısıra Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert, Brahms, Ravel and Shostakovich’in eserlerinden oluşan geniş bir repertuara sahiptir.

Ayşen Ulucan

Aysen Ulucan, Violin 

 

Born in 1985, Ayşen Ulucan started playing the violin under the guidance of her brother Özcan Ulucan. Aged 6, she was accepted to the class of Veniamin Varshawsky at Istanbul University State Conservatory. Her later teachers included Cihat Aşkın and Genoveva Burova, from the class of whom she graduated in 2003.

She started her studies at Musikhochschule Freiburg in 2004 in the class of Latica H. Rosenberg. She later studied with Rainer Kussmaul and succesfully completed her post graduate studies in the class of Muriel Cantoreggi at the same school.

She has attended mastercourses and had the opportunity to work with musicians such as Viktor Pikaisen, Ayla Erduran, Rosa Fain, Ida Haendel, Zakhar Bron, Pavel Vernikov, Svetlana Makarova.

As a soloist, she played with Baden Baden Philharmonic, Hochachulorchester der Mucikhochschule Freiburg, Orquestra Sinfonica da Minas Gerais (Brazil), Antalya, İzmir, Adana and İstanbul State Symphony Orchestras.

She plays a violin made by E. Tunalı - a copy of Heifetz del Gesu- which she got as a prize at the International Violin Competition Nuri İyicil held in İstanbul.

Bengi Canatan

Bengi Canatan, arp 

 

Ankara’da doğmuştur. 2005 yılında Nilgün Tuzkaya’dan orff dersleri almaya başlayarak müziğe adım atmıştır. 2007 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nı kazanarak Müjgan Aydın‘ın arp öğrencisi olmuştur.

 

2008 yılında Fransız besteci ve arpist Benoit Wery‘nin ustalık sınıfına aktif olarak katılmıştır.

 

2012 yılında Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası‘nın sınavını kazanarak orkestraya kabul edilmiştir. Aynı yıl Orhun Orhon yönetimindeki Türk-Yunan Gençlik Orkestrası ile İzmir’e gitmiş, Gürer Aykal yönetiminde Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası ve Hacettepe Senfoni Orkestrası ile konserler vermiştir. Aynı yıl İlhan Baran‘ın caz ve modern müzik sınıfına katılmıştır.

 

2014 - 2015 yılları arasında Bilkent Senfoni Orkestra’sına bir çok kez konuk sanatçı olarak katılmış ve John Axelrod, Howard Griffiths, Santtu-Matias Rouvali ile konserler vermiştir.

 

2015 yılında Berlin Filarmoni Orkestrası’nın arpisti Marie-Pierre Langlamet‘in ustalık sınıfına katılmıştır. Aynı yıl Uludağ Üniversitesi Gençlik Orkestra’sında da konuk sanatçı olarak yer almış ve her yıl Kapadokya’da düzenlenen müzik festivali Klasik Keyifler’e burslu olarak katılmıştır. Festivalde Hitit Sazları Projesi kapsamında, duo – trio olarak ve katılan bestecilerin eserlerini seslendirmek amacıyla yapılan konserlerde yer almıştır. Eğitimini hala Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nda sürdürmektedir.

Beste Tıknaz
Bianca Adamek
Birsen Ulucan

 

Beste Tıknaz, viyola


7 yaşında İ.Ü.D.K.’da Ani İnci ile viyola öğrenimine başladı. 2002 yılında lisans,2004 yılında yükseklisans bölümünden mezun oldu. 2006-2008 yılları arasında Boston Konservatuarında tam burslu olarak Performance Diploma Bölümünü başarı ile bitirdi. Tıknaz’ın, eğitimi boyunca çalıştığı isimlerden bazıları; R.GÜNEŞ, M.BUCCHOLZ, T.MASURENKO, N.IMAI, Y.BASHMET, L.MATCZYNSKI, M.KELLEY, R.TAPPING, R.DİAZ, B.PASQUER, B.GUIRANNA, P.FARULLİ, M.TENENBAUM olarak sayılabilir. Sanatçının Ulusal ve Uluslararası Yarışmalarda ödülleri vardır; ICMEC Yarışması (Altın Madalya), BO.CO. String Idol, MTNA Young Concert Artists State ve Eastern Yarışmları, BO.CO. Konçerto Yarışması, 9 Eylül Üniversitesi Ulusal Viyola yarışması. Tıknaz; yurtiçi ve yurtdışında resitaller vermekte, solist olarak orkestralar önünde çalmakta, aynı zamanda pek çok  odamüziği ve orkestralarda da yer almaktadır. Aktif olarak Odamüziği çalışmaları yapan Sanatçı bu konuda ulusal ve uluslararası otoriteler ile çalışmalar yapmıştır. Kibele Quartet, Sospiro Quartet, Winsor music Quartet'leri ile uzun soluklu olarak çalışmış, uluslararası arenalarda konserler vermiştir. Muse&Youth ve Applehill yaz kamplarında hocalık yapmıştır.İ.Ü.D.K. Orkestrası ve C.R.R Senfoni Orkestrası viyola grup şefi olarak yer almış olan Tıknaz; aynı zamanda Akbank Oda Orkestrası üyesidir. Boston Chamber Orkestrası, Boston Conservatory ve Emmanuel Müzik Orkestralarında viyola grup şefi olarak yer almıştır. İ.ÜD.K.’nda Sanatta Yeterlilik çalışmalarını ANİ İNCİ ile sürdürmekte ve araştırma görevlisi olarak görev yapmaktadır. “Beste Tıknaz ve Barış Yıldızları” adı ile başlattığı proje ile konserler vermektedir. 

Bianca Adamek, Violin  

 

The violinist Bianca Adamek was born in 1989 in Moers, Germany. She got her first violin lesson at the age of five. 2003 she became a student of Prof. Petru Munteanu at the Rostock University of Music and Theatre and from 2008-2010 she studied at the Folkwang University of Arts in Essen with Nikolai Mintchev. Between 2010-2012 she studied with Prof. Rainer Küchl at the University of Music and Performing Arts Vienna. From 2012 she continued her studies at the University of Arts in Berlin with Prof. Mark Gothoni. After her graduation she begann her Masters, also at the University of Arts in Berlin with Prof. Mark Gothoni. During her childhood she won several prizes at the German national competition “Jugend musiziert”. In 2002 she won the 2nd prize at the competiton “Young musician” in Tallinn/Estonia, in 2003 she was a finalist at the International Violin Competition “Andrea Postacchini” in Fermo (Italy) and won the 4th prize at the International Violin Competition “Kloster Schontal”, and received a European encouragement prize for young artists by the Foundation Pro Europa. These led her at age of 11 as a soloist on the stages. Since her studies, she took part in several masterclasses with prominent teachers she hes been focusing very much on chamber music. She was a member of Young Euro Classic Festival Orchestra in China, Germany and India and was invited as a faculty member and principal to Bangalore by India National Youth Orchestra. In season 2013-2014 she had a traineeship at the Orchestra Academy of Deutsche Oper Berlin. From the 2014-2015 season on she has been working also as a trainee at the Orchestra Academy Deutsche-Symphonie Orchester Berlin. 

Birsen Ulucan, Piano

Born in the city of Shumen, Bulgaria, Birsen Ulucan started learning the piano at the age of seven. In 1984 she was admitted to the piano class of Ekaterina Tszetkova at the Dobri Hristov Music School in Varna. In 1982 she took second in the National 'Svetoslav Obretenov' Music Contest, in 1983 first in the performance branch of the National Radio Competition held in Bulgaria and second in composition, and in 1988 second in the 'Interpretation of Bulgarian and Russian Composers' Competition which she entered in Bulgaria. In 1989 she graduated from the music school and that same year emigrated to Turkey with her family. At the Istanbul State Conservatory she studied under Prof. Meral Yapalı, receiving her diploma after one year, and for four years taught there as a lecturer. In 1992 she and her brother Özcan Ulucan entered the International R. Lipizer Violin Competition held in Italy, and as a violin-piano duo shared the prize for the best interpretation of a Beethoven sonata. She continued her education in the class of Joan Havill at the Guildhall School of Music in London, having been awarded a fellowship in 1993 by the Turkish Education Foundation and an additional grant by the Eczacıbaşı Culture and Art Foundation. In 1996 she received the Soloist Diploma from this school, the equivalent of a Master's degree, and that same year won first prize in the Smith Kline Beecham Music Contest held at Oxford, where she gave concerts. From 1997-99 Birsen Ulucan studied at the City University of London and was awarded a doctorate, and she performed the Liszt Piano Concerto at St. John Smith Square, one of London's most prestigious concert halls. From 2000-2004 the artist was employed as a pianist in the class of the world-famous violinist Maxim Vengerov at the Saarbrücken Music Academy in Germany, thus having the opportunity to study and work on the major compositions in the piano-violin repertoire. Since 1989 she has played with Vienna Chamber Orchestra, Ferenc Liszt Chamber Orchestra and the leading orchestras of Turkey. She has also given concerts at such festivals as the Salzburg Mozarteum (1996), International Istanbul Festival (1992 and 1993), France International Flain Music Festival (1996) and Cyprus Bellapais Music Festival and has given concerts in Bulgaria, Turkey, Germany, the United Kingdom, the Turkish Republic of Northern Cyprus, Italy, France, Austria, Israel and Portugal, the artist continues with her solo and chamber music concerts.

http://www.birsenulucan.com/ 

 

 

Cem Önertürk
Calvin Wiersma
Cem Aksel

Cem Önertürk – Flüt 1986 yılında Ankara’da doğdu. Müzik eğitimine 12 yaşında iken İlhan Baran ile başladı.1999 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi sınavını kazandı ve Stiliana Stavreva’nın flüt sınıfına kabul edildi. Gülşen Tatu, Robert Winn, Patrick Gallois, Maurice Steger ve Emmanuel Pahud’un Master Class’larına aktif olarak katıldı. Şubat 2005’te Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası ile Unicef yararına solist olarak konser vermiştir. Mart 2006'da "Yamahascholarship", 2007’de DAAD (Alman Akademik Değişim Servisi) müzik burslarına layık görülmüştür. 2007 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi‘nden Onur Derecesiyle mezun olan Önertürk, Hochschule für Musik und Theater Hannover’in, ve Hochschule für Musik und Theater München’in master programlarına kabul edilmiştir. Cem Önertürk Hochschule für Musik und Theater München’de Prof. Andras Adorjan ile Yüksek Lisans çalışmalarını 2009 Eylül ayında; doktora çalışmalarını Stiliana Stavreva ile Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Enstitüsü’nde 2013 Haziran ayında tamamlamıştır. 2015 Nisan ayında Doçent ünvanı almıştır. 2007 yılının eylül ayında ise Türkiye’de ilk kez düzenlenen “Cahit Koparal Flüt Yarışması”nda birincilik ödülünü kazanmıştır. 2009-2010 konser sezonunda Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ile A. Khachaturian flüt konçertosunu seslendirmiştir. 2008 Temmuz ayında “Young Euro Classic” yaz festivali kapsamında kurulan orkestra ile Çin Halk Cumhuriyeti’nde Şanghay ve Pekin şehirlerinde, Almanya’da Münih ve Berlin şehirlerinde orkestra ile konserler vermiştir. 2011 yılının Haziran ve Temmuz aylarında ünlü şef Lorin Maazel’in yönettiği “Castleton Festival Orchestra” ile Amerika ve Kanada turnelerine katılmış 18 konserde solo flütist olarak görev almıştır. Sanatçı, Kapadokya’da her yaz düzenlenen “Klasik Keyifler Müzik Festivali”, 2013 yılından itibaren Afyon Müzik Festivali ve Opus Amedaus Müzik Festivali, Hezarfen Ensemble ile 2013 yılında Berlin’de düzenlenen “Marz Musik” Modern Müzik Festivali ve Münster Müzik Festivallerinde sahne almıştır. 2015 yılında düzenlenen MUSMA nefesli beşlisi ile Ankara müzik festivali için konser vermiştir. Önertürk halen Bilkent Senfoni Orkestrası, Ankara Filarmoni Orkestrası, Tekfen Filarmoni Orkestrası, Hezarfen Ensemble, Goodfellas Ensemble, Anadolu Nefesli Beşlisi, TrioNeo ve DuoSonant müzik toplulukları ile konserler vermekte, Bilkent Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi’nde flüt ana sanat dalı dersleri vermektedir. 

Calvin Wiersma, keman

BM, Oberlin College; 
MM, Eastman School of Music, University of Rochester.

Calvin Wiersma, dünya çapında konserler veren solist ve oda müziği keman sanatçısıdır. Boston, New York ve Chicago’da bir çok resital vermiş ve başta Rochester Philharmonic Orchestra, Concerto Company of Boston ve Lawrence Symphony olmak üzere bir çok orkestra ile etkinliklere katılmıştır. Halen ünlü Manhattan String Quartet (MSQ) üyesidir ve çeşitli ödüllere layık görülen Meliora Quartet’in kurucularındandır. Ayrıca, ABD, İtalya ve Avustralya’da gerçekleştirilen Spoleto Festivalleri Quartet’inin daimi üyesi ve Figaro Trio’nun kurucusudur.

MSQ ile dünya turnelerine katılan Wiersma ayrıca yaz aylarında düzenlenen Aspen, Vancouver, Rockport, Bard, Portland, Crested Butte, North Country, Central Vermont, New Hope, Interlochen, Prairie School, Appalachian, Cape May ve Music Mountain gibi bir çok Oda Müziği Festivallerine katılmaktadır. New York Philomusica’nın eski üyesidir ve sıklıkla Bargemusic’de çalmakta olup, Da Camera Society of Houston, Sea Cliff Chamber Players, The Festival Chamber Music Society, The Chamber Music Society of New Hope, Carnegie Chamber Players ve Close Encounters with Music etkinliklerinde de bulunmuştur. 

Wiersma bütün bu faaliyetleri yanında Kathleen Battle ile uluslararası turnede solist olarak yer almış, Orpheus Chamber Orchestra ile Berkshire Bach Festival’inde Brandenburg konçertolarının tamamını seslendirmiş ve Metropolitan Museum of Art’ta flütçü Paula Robison’a eşlik etmiştir.

Önde gelen çağdaş müzik sanatçılarından olan Wiersma, Cygnus, Lochrian Chamber Ensemble, Ensemble Sospeso gruplarının da üyesidir ve Speculum Musicae, Ensemble 21, Parnassus ve New York New Music Ensemble ile de çalmıştır. Steve Reich ve Ensemble 21 ile Avrupa turnesini gerçekleştirmiş ve International League of Composers of Music etkinlikleri kapsamında solo performanslarıyla yer almıştır. Ayrıca çok değerli bir eğitimci olan Wiersma, Bard High School Early College ve New York’taki devlet okullarında yetenekli çocuklar için yenilikçi eğitim programları uygulanmasının başlatılmasına ön ayak olmuştur ve American Symphony Orchestra’nın müzik koordinatörlüğü görevini üstlenmiştir.

Çok değerli bir keman sanatçısı olmanın yanında etkin bir eğitmen de olan Wiersma Conservatory of Music at Purchase College’de keman ve oda müziği öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Daha önce Lawrence Conservatory of Music, Florida State University, Brandeis University, New England Conservatory ve Longy School of Music’de öğretim üyeliği yapmıştır. Bir çok ülkede keman master class eğitimi vermektedir. Ayrıca ABD’de Middlebury College, Colgate University ve California Summer Arts Programı ile Rusya’da Moskova Smolny Institute ile İsrail Khiryat Shemona’da Institute for Chamber Music’de konuk sanatçı olarak yer almaktadır.

Cem Aksel, Caz Drum 

 

Cem Aksel was born in Ankara on 17 February 1963. After primary school his moved to Istanbul with his family. He started his music professionally while he was in high school. After obtaining a French Teaching Degree at the Istanbul University, he continued his musical studies in Switzerland, where he studied Jazz and Percussion for one year. Upon his return, he started to make a living with music. At the start of his career, he worked with Emin Fındıkoğlu and Onno Tunç. In 1990 he joined Bülent Ortaçgil’s orchestra, where he is currently still working. Cem has worked with many influential Turkish artists in the genres of Jazz, Pop and Alternative music. He played drums in over 150 Turkish and international album recordings. He largely played in Nardis Jazz Club and has taken part in countless Turkish and international Jazz festivals, his role ranging from trios to Big Bands. As of 1989 he has been widening his field by organising workshops, giving private lessons and teaching at music schools. In his free time, he records music professionally at home and likes to sail. He is married and divides his time between Ankara and Istanbul. 

Cenk Güray
Carol Ou

Carol Ou, cello- A versatile artist, cellist Carol Ou is widely known for her fiery, impassioned, and insightful performances.  As the cellist of the Carpe Diem String Quartet, she frequently tours all over the US performing a vast array of classical and contemporary repertoire along with crossover music.  She also concertizes with her duo partner, the brilliant American violinist, James Buswell. 

At ease with the diverse musical styles of the last five centuries, Ou often programs traditional European masterworks with zesty and eclectic works in concert.  She has recorded three of the most beloved cello concerti by Haydn, Tchaikovsky, and Elgar along with several romantic works for cello and piano.  In addition, she regularly premieres and records new compositions written for her, her duo, and her quartet.  

Her discography includes numerous solo and chamber music recordings.  The Chi-Mei Foundation in Taiwan issues all of her solo discs.  Her recordings of Taneyev’s string quartets with Carpe Diem String Quartet are distributed by Naxos.  Albany Records will soon release the “Calligraphy” string quartets by Reza Vali.  Her recording of Walter Piston's Chamber Music won the 2001 Chamber Music America's Best Chamber Music CD award. 

A graduate of Yale University, Ou has taught cello students at Yale and MIT, directed the strings, chamber music and orchestra programs at Gordon College, and taught cello and chamber music students at numerous music festivals all over the world.  She is currently on the faculty at New England Conservatory of Music in Boston where she teaches chamber music at the collegiate division and maintains a full studio of cello students through the preparatory and continuing education divisions.  She is also assistant chair of strings at NEC’s continuing education division.  Outside of her regular teaching duties, Ou travels internationally to teach cello and chamber music master classes on five continents. 

http://www.cdsq.org/about/co.php

Cellistanbul

Adını, sihirli atmosferi ve tarihi zenginliği ile bilinen İstanbul şehrinden esinlenerek alan Çellistanbul Viyolonsel Kuarteti, 2002 senesinde Murat Berk tarafından kurulmuş, aynı okuldan mezun olup yurt dışında eğitimlerini tamamlayan dört çellist’ten oluşan gurup yurt içi ve yurt dışındaki değerli sanatçı arkadaşlarıyla beraber müzik yapmak ve Türkiye’nin  zengin müzik tınısını dünyaya sergilemek amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir.

Çağ Erçağ, 1985 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’na girerek Jozsef Györfy ve Prof. Doğan Cangal ile viyolonsel çalışmalarına devam etti. Öğrenimi sırasında Akdeniz Gençlik Orkestrası sınavını kazanarak Fransa’da konserler veren sanatçı Lluis Claret’in ve Raphael Wallfish kursuna katılma fırsatı buldu. Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarından 1996 yılında mezun olduktan sonra aynı üniversitede göreve başlayan Erçağ, 1999 yılında Antalya Devlet Senfoni Orkestrası sınavını kazanarak 2005 yılına kadar grup şefliği görevini üstlendi. Ülkemizde birçok orkestra ile sık sık solo konserler veren sanatçı, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrasının solo viyolonselcisi ve Borusan Kuartetin bir üyesi olarak görevini sürdürmekte.

Melih Kara, 1991 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ndan Yard. Doç. Nuray Eşen'in öğrencisi olarak mezun oldu. 1991-93 yılında Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın Yüsek Lisans sınıfını Azerbaycan Devlet Sanatçısı Yuri Abdullayev’in öğrencisi olarak tamamladı. 1993 yılında Cenevre Konservatuvarının Perfectionnement (Olgunluk) sınıfına Prof. Daniel Grosgurin’in öğrencisi olarak kabul edildi. Sanatçı, 1996 yılında Cenevre Konservatuvarı’nın Virtuosite sınıfını birincilik ödülü ve Pierre Fernex özel ödülü alarak tamamladı. Eğitimi süresince Mstislav Rostropovich, Janos Starker ve Marcio Carneiro nun kurslarına katılan Kara, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarında öğretim görevlisi olarak görev yapmakta.

Ozan Tunca, 1994 yılında Prof. Doğan Cangalın öğrencisi olarak Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ndan mezun oldu. 1997 yılında Louisiana Eyalet Üniversitesi’nde Prof. Denis Parker ile Yüksek Lisans, 2003 yılında Florida Eyalet Üniversitesi’nde Prof. Lubomir Georgiev ile Müzik Doktorasını tamamladı. Sanatçı, Quartet alla Turca adlı yaylı dörtü ile Eppes Derneği tarafından ödüle layık görüldü. Ayrıca, Florida Eyalet Üniversitesi tarafından üstün başarılı müzik öğrencilerine verilen Pi Kappa Lambda ödülünü aldı. 2002 yılında, Numus 2002 Pan-Am Oda Müziği Yarışması’nda Quartet alla Turca ile birincilik ödülü aldı. Sanatçı, halen Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda öğretim üyesi. 

Murat Berk, 1980 yılında Prof. Nusret Kayar’ın öğrencisi olarak Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarına girdi. 1986’da, Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Lisans bölümüne Prof. Ali Doğan’ın öğrencisi olarak kabul edildikten sonra 1990 yılında eğitimini tamamladı. Aynı yıl İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nın açtığı sınavı kazanarak viyolonsel sanatçısı olarak orkestraya katıldı. 1993 yılında kazandığı bir bursla İsviçre’de Cenevre Konservatuvarı’na kabul edildi. Yurtdışında öğrenimi sırasında, Mstislav Rostropovich, Misha Maisky, Janos Starker gibi ünlü viyolonselcilerin kurslarına katıldı. Lozan Orkestrası, Tibor Varga Oda Orkestrası ve Cenevre Oda Orkestraları ile çalışma fırsatı buldu. 1997 yılında Türkiye’ye dönen sanatçı, halen İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ve Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nda görev yapmakta.

Cellistanbul

Clyde Thomas Shaw, çello 

Audubon Quartet’in kurucu üyelerinden biri olan Clyde Shaw, müzik eğitimine Oberlin Conservatory ‘de başladı. Stetson Üniversitesi’nden lisans diploması aldıktan sonra yine müzik üzerine yaptığı mastırını Binghamton’daki  State University of New York’ta tamamladı. Aldo Parisot ve Richard Kapuscinski ile beraber viyolonsel eğitimi almış olan sanatçı, Felix Galimir, Michael Tree, Arnold Steinhardt, Sidney Griller, Robert Mann, Eugene Lener, Zoltan Sekeley, ve Lenox Dörtlüsü elemanları ile de oda müziği üzerine çalışmalar yaptı.
Orlando, Florida doğumlu olan Shaw, 1974’te Audobon Quartet’in kurulmasından önce San Antonio Senfoni Orkestrası’nda birinci viyolonsel asistanı olarak çalıştı ve Stetson Üniversitesi Faculty Consort ‘ta çaldı. 

Son 30 yıldır dünya çapında Audubon Quartet ile konserler vermiş olan sanatçının eserleri, RCA, Telarc, Centaur, CRI and Opus One tarafından kaydedilmiştir. Performansları arasında CBS Sunday Morning, Recitals at Alice Tully, Avery Fischer, New York  Carnegie ve Town Halls , Washington, DC Kennedy Center, Philadelphia Curtis Hall , Chicago Symphony Hall , Los Angeles Wilshire Ebel Theater , Londra Wigmore Hall, Roma Academy of Santa Cecilia, Pekin Red Tower Theater, Münih Bavarian Radio, Swiss TV, Tel Aviv Museum konserleri sayılabilir. Sanatçı ayrıca Amerika Birleşik Devletleri’ni yurtdışında temsil etti ve Beyaz Saray’da da konserler verdi. Audubon Quartet’teki görevinin yanısıra  Virginia’daki Winchester Shenandoah Konservatuarı’nda profesör olarak çalışan Shaw viyolonsel ve oda müziği üzerine dersler vermektedir.

Clyde Thomas Shaw

CYRILLE VAN POUCKE, Trompet

Cyrille van Poucke Hollanda’daki Amsterdam Konservatuvarı’nda, Klaas Kos’tan trompet öğrenimi görmüştür. Öğrenimi boyunca en önemli Hollanda orkestralarıyla ve, -Leonard Bernstein, Sergiu Celibidache ve Georg Solti yönetimindeki- Dutch National Youth Orchestra ve Schlesswig Holstein Musik Festival Orchestra’yla çalarak kendini göstermeye başlamıştı.

1987’den itibaren Hollanda Radyo Orkestraları’nda (İlk kez Radyo Senfoni Orkestrası’nda ve 2005’ten beri Radio Kamer Filharmonie’de olmak üzere) birinci trompetçi olarak görev yapmıştır. Bununla beraber Van Poucke Almanya (Münchner Philharmoniker ve Berliner Symfonie Orchester), Belçika (Koninklijk Filharmonisch Orkest Vlaanderen) ve İspanya (Orquestra de Cadaqués)’nın en büyük orkestralarıyla konserler vermiştir. Hollanda Festivali’nde K. H. Stockhausen tarafından düzenlenen “Orchester Finalisten”in prömiyerinde, Schlesswig Holstein Musik Festival, Hong Kong Music Festival ve Salzburger Festspiele’de solist olarak sahne almıştır.

Cyrille van Poucke, Amsterdam Bach Soloists, The Dutch Wind Ensemble, The Amsterdam Brass Quintet (Narbonne-Fransa’daki uluslararası yarışmadan ödüllü) ve The Combattimento Consort Amsterdam ile oda müziği yapmıştır.

Sanatçı bu performanslarının yanı sıra, Cats, Phantom of the Opera, Miss Saigon, Cabaret, Beauty and the Beast, Evita ve Mary Poppins’de performans sergilemiştir.

Deneyimli trompetçi Essen-Almanya’daki Folkwang Hochschule trompet fakültesindedir. 2003’ten beri Hollanda Radyosu Müzik Merkezi’nde eğitici projeler ve atölyeler yapmaktadır (Creative Music Making (www.mco.nl/educatie).

Cyrille van Poucke Ives Ensemble, Holland Wind Players, Camerata Amsterdam ve Residentie Bach Orchestra ile düzenli konserler vermektedir.

Cyrille Van Poucke

Çağ Erçağ, çello 

1986 yılında girdiği Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda, Jozsef Györfy ve Prof. Doğan Cangal'dan eğitim alan Çağ Erçağ, 1996 yılında pekiyi derece ile mezun oldu. Ardından, 1997'de Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda Araştırma Görevlisi olarak atandı. Daha sonra, yeni kurulan Antalya Devlet Senfoni Orkestrası'nın sınavını kazanarak 1999'dan 2004 yılına kadar bu orkestrada viyolonsel grup şefliği görevini üstlendi. Öğrenimi sırasında Akdeniz Gençlik Orkestrası ile Fransa, Hollanda, Lüksemburg ve Mısır gibi birçok ülkede konserler veren sanatçı ayrıca Lois Claret'in ustalık sınıfına katılma fırsatı buldu. Daha sonra Gürer Aykal, Fazıl Say, Ayla Erduran, Ayşegül Sarıca, Robert Cohen, Aleksander Rudin ve Daniel Grosgurin gibi birçok ünlü sanatçıyla konserler veren Çağ Erçağ, Can Atilla'nın müziğini yaptığı Atatürk Belgeseli ve Fazıl Say'ın müziklerini yaptığı İyi Seneler filminin müziğinde solo viyolonsel bölümlerini seslendirdi. Ayrıca Fazıl Say'ın yapıtı Metin Altıok Oratoryosu'nun CD kaydında görev aldı.

Çağ Erçağ, 2007'de gerçekleştirilen 35. İstanbul Müzik Festivali'nde Borusan Oda Orkestrası eşliğinde verdiği konserin yanı sıra Kıbrıs Müzik Festivali, Eskişehir Müzik Festivali, Mersin Müzik Festivali gibi bir çok festivalde solist olarak yer aldı. Ayrıca Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, İzmir Devlet Senfoni, Bursa Bölge Senfoni, Antalya Devlet Senfoni, Viyana Jeunesse Orkestrası ve Strazburg'da Şişli Belediye Orkestrası eşliğinde solist olarak konserler verdi.

Viyana'da Ablan Berg Kuartet üyelerinden Gerhard Schulz ile düzenli çalışmalarına devam eden Çağ Erçağ, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nda solo viyolonsel olarak görevini sürdürüyor. Şişli Belediye Orkestrası'nın Sanat Direktör'lüğünü yapan sanatçı ayrıca, 2002 yılında kurdukları dört viyolonselden oluşan Çellistanbul ve 2005'de kurulan Borusan Yaylı Çalgılar Dörtlüsü üyesidir.

.

Çağ Erçağ

Çağdaş ÖZKAN – Piyano


 Türkiye’nin önde gelen klasik müzik dergisi Andante tarafından “...en duyarlı duo piyanisti”  olarak tanımlanan Çağdaş Özkan, gerek vokal gerekse enstrümental eşlik alanında geniş bir repertuara ve tecrübeye sahiptir. Bu alanda ABD’nin en prestijli müzik okullarından biri olan The Juilliard School’daki Yüksek Lisans derecesini 2012 yılında tamamlayan Çağdaş Özkan, yine bu okuldaki eğitimi için “Borusan Müzik Bursu” ve American Turkish Society’nin sağladığı “Ahmet Ertegün Bursu”nu almaya hak kazandı. ABD’deki eğitimi boyunca oda müziği, duo ve orkestra piyanisti olarak içlerinde Carnegie Hall ve Alice Tully Hall gibi konser salonlarının da bulunduğu birçok salonda konserler verdi. The Juilliard School’da Naoko Tanaka (keman), Ron Copes (keman), Darrett Adkins (viyolonsel) Robert Jr. White (şan) gibi önemli hocalarla ve öğrencileriyle yakinen çalışma ve konserler verme fırsatını buldu. 
Çağdaş Özkan Jonathan Feldman, Margo Garrett, Brian Zeger ile piyano eşlik, ve Prof. Ersin Onay ve Zarema Safarova ile solo piyano çalışmıştır. Ayrıca Tom Grubb ile Fransızca diksiyon ve vokal repertuar, JJ. Penna ile Almanca diksiyon ve vokal repertuar, Corradina Caporello ile ise İtalyanca diksiyon çalışmış ve bu repertuarda önemli derecede tecrübe sahibi olmuştur. 
Çağdaş Özkan 2010 yılında Aspen Müzik Festivali ve 2011 yılında Music Academy of the West gibi önemli yaz festivallerine katılarak ABD’nin ve dünyanın farklı yerlerinden gelen birçok müzisyenle ilişkiler kurdu. 2007 yılında Bilkent Üniversitesi’nden solo piyano dalında mezun oldu ve 2009 yılında Işın Metin yönetiminde Beethoven’in dördüncü piyano konçertosunu seslendirdi. Bununla beraber eşlik alanında Milos Repicky, Diane Richardson, Rita Sloan, Cameron Stowe; solo piyano alanında Hüseyin Sermet, Boris Bloch, Marcella Crudeli gibi isimlerle de çalışma fırsatını bulmuştur. 
Müzik ile çok erken yaşta akordeon ile tanışan Çağdaş Özkan, hâlâ bu tutkusunu sürdürmekte ve bu alanda kendi düzenlemeleri dahil birçok popüler ve halk müziği parçalarını repertuarında bulundurmaktadır. 
Çağdaş Özkan halen Bursa Uludağ Üniversitesi ve Eskişehir Anadolu Ünversitesi Devlet Konservatuarları bünyesinde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. 

Çağdaş Özkan

Çetin Aydar, viyola 

1963 yılında Ankara’da doğdu. 1977 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı sınavlarını kazanarak Prof. Koral Çalgan’ın öğrencisi oldu. Öğrencilik döneminde konser vermeye başlayan Aydar Ankara, İstanbul ve yurt dışında resitaller verdi. Salzburg Mozarteum’da kurslara katıldı, Aberdeen Gençlik Festivali’nde Ankara Devlet Konservatuvarını temsil etti. 1985 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarının ikili dalında düzenlediği 5. Ulusal Müzik Yarışması’nda piyanist Can Çoker ile birlikte birinci seçildi ve en iyi çağdaş eser yorumu ödülüne (Benjamin Britten – Lachrymae) layık görüldü. 1986 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nı bitiren sanatçı aynı yıl Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası üyeliğine atandı ve 1988 yılında Devlet Bursu ile Almanya’ya gönderilene kadar bu görevini sürdürdü.

Almanya’da Trossingen Yüksek Müzik Okulunda Prof. Emile Cantor ile yüksek lisans eğitimini çok iyi dereceyle tamamladı. Daha sonra profesyonel yaşamını Almanya’da, Württembergisches Kammerorchester-Heilbronn ve Danimarka’da, Kopenhag Filarmoni Orkestrası’nda sürdürdü. 1992 yılında yurda dönen sanatçı Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’na öğretim görevlisi olarak atandı. Eylül 2000 de “DEÜ Devlet Konservatuvarı – İKSEV 1. Ulusal Viyola Yarışması” organizasyonunu Ruşen Güneş ile birlikte gerçekleştirdi.

2002 yılında DEÜ Sosyal Bilimler Enstitüsünde sanatta yeterlik eğitimini tamamlayan Aydar 2004 yılında doçent oldu. 2006-2007 eğitim döneminde Dokuz Eylül Devlet Konservatuvarı Yaylıçalgılar Anasanatdalı Başkanlığını da yürütmüş olan Çetin Aydar solo çalışmalarının yanısıra İzmir Viyola Ensemble, Aşkın Ensemble-İstanbul, Orpheus Quartett-Almanya, Le Solist de Geneve-İsviçre, Württembergisches Kammerorchester-Almanya, Aarhus Symfoniorkester-Danimarka gibi orkestra ve oda müziği gruplarıyla yurtiçi ve dışında konser ve kayıt çalışmalarını sürdürmekte ve kurucularından olduğu “Ensemble Carpe Diem”in şefliğini yapmaktadır. 2010 yılında Dokuz eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda profesörlüğe yükseltilmiş, 2011 yılında da Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’na müdür olarak atanmıştır.

Çetin Aydar
Dave Allen

Dave Allen, caz gitar   

 

New York’lu gitarist ve besteci Dave Allen eleştirmenler tarafından “Pat Metheny, Ben Monder ve Adam Rogers’ın kalıbında yetişmiş heyecan verici ve benzersiz bir müzisyen” olarak adlandırılıyor. Dave Allen, aslen Philadelphia’da doğdu ve büyüdü. Henüz 16 yaşındayken Amerika’da gitar ve gitarist denilince ilk başvuru kaynaklarından biri olan Guitar Player Magazine, kendisini keşfetti ve Allen, takip ettikleri genç yetenekler listesinde yerini aldı. 18 yaşına geldiğinde ünlü Manhattan School of Music’e kabul edildi ve New York’a taşındı. Konservatuarı başarıyla bitirmesinin ardından New York caz sahnelerinde sık sık sergilediği düzenli performanslar ile ustalık çağına ulaştı. Üzerinde çalıştığı orijinal besteleriyle şimdiye kadar iki albüm yayınladı. ("Untold Stories" ve "Real and Imagined") Bu projeleriyle Amerika, Avrupa ve Asya’da defalarca kapsamlı turneler gerçekleştirdi. Kendi albümlerinin eleştirmenlerce büyük ilgi görmesi ve beğenilmesinin yanı sıra başka müzisyenlerin albümlerinde de yer alarak New York caz dünyasında isminden saygıyla söz edilen bir müzisyen olarak yerini aldı. Beraber defalarca sahne paylaştığı günümüz caz dünyasının saygıdeğer isimleri arasında David Liebman (Miles Davis ile çaldı), Mark Turner, Miguel Zenon (MacArthur Genius Award sahibi), Ravi Coltrane, Dave Binney, Jeff Ballard, Donny McCaslin, Drew Gress, Nasheet Waits, Marcus Gilmore, Jaleel Shaw, Matt Wilson ve bunlar gibi birçok isim sayılabilir. Eleştirmenlerin deyişiyle “Fantastik tekniği, kuvvetli melodik anlatımı ve kusursuz besteleri” ile New York Times, Downbeat Magazine ve Jazz Times Magazine gibi basım yayın organlarında ismi sık sık geçmektedir. Tüm bunların yanı sıra Dave Allen dünya çapında verdiği masterclass ve workshop’ları ile de çok ilgi görmektedir. Workshoplarına katılan genç müzisyenler, Dave Allen’ın orijinal bestelerine özellikle büyük ilgi göstermektedirler. Tamamen erişilebilir melodik özelliklere sahip olmasına rağmen, çok gelişmiş ritmik ve armonik öğeleri aynı anda bünyesinde bulundurabilen bu orijinal besteler, birçok genç müzisyen tarafından proje bazında çalışılmış, kendi yorumlarını kattıkları anlatımlarıyla yeniden oluşturulmuştur. Dave Allen, diğer New York müzik okullarının yanı sıra New York Jazz Academy’de fakülte üyesi olarak eğitim vermektedir. 2008 yılında İzmir’li Ceren Müftüoğlu ile New York’ta tanışıp evlenmesinin ardından Dave Allen Türkiye caz sahnelerinde de görünmeye başladı. 2013 yılı Ekim ayında ise ailesi ile birlikte İstanbul’a taşınarak İstanbul’un canlı ve renkli sanat dünyasına gerçek bir adım atmış oldu. Dave Allen’ın Amerika’da yayınlanmış albümlerine aşağıdaki linkden ulaşabilirsiniz

www.daveallenjazz.com

Demre Erdem, obua

 

16 Aralık 1995 tarıhınde Ankara'da doğdu.2006 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik Hazırlık İlköğretim Okulu'nde Obua ana sanat dalına Ayşe Sezer ile başladı. Urla Müzik Akademisi'nde gerçekleşen Hansjörg Schellenberger'in masterclassına 2 kez aktif olarak katıldı. Lise Döneminde çalışmalarına Selçuk Akyol ile başladı, Violetta Lupu ile de çalıştı. Bu dönemde Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası', Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası' ve Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası'nın üyesi oldu.2010-2011 yıllarında Prof. Christian Schneider 'in masterclassına 2 kez katıldı.Sonrasında Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası  ile Gürer Aykal ve Fazıl Say ile çalıştı. 2012 yılında  Almanya Markneukırchen ' de yapılan obua masterclassına aktif olarak katıldı.Burada Christian Wetzel ve Washıngton Barella ile çalıştı ve konserlere katıldı. 2012 yazında Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası ile Fransadaki gençlik orkestraları festivaline katıldı.Kurulduğu yıldan bu yana AGSO'nun üyesidir. 2012 Eylül'de Albrecht Mayer'in masterclassına çağırıldı ve aktif olarak çalıştı. 2013 yılında ise Almanya'da yapılan Ingo Gorıtzkı & Yeon-Hee Kwak 'ın masterclassına aktif olarak katıldı.Bu dönemde Gregor Witt ile de çalıştı. Türkiye'de düzenlenen Klasik Keyfiler 2013 konserlerinde solist , oda müziği ve orkestra elemanı olarak konserler verdi.Nisan 2014 yılında 31.Ankara Klasik Müzik Festivali'nin açılış konserinde  AGSO eşliğinde  J.Haydn'ın Do major Obua Konçertosunu solist olarak seslendirdi. Sonrasında Lisans eğitimine Ocak 2014 tarihi itibari ile kazandığı Universitat der Künste ( UdK) Berlin de , Prof. Washington Barella ile başlamıştır. 
Erdem, Nisan 2015 de Ankara Mozarthaus Kültür Evi’nde AGSO Quartett eşliğinde, kendisine konserleri için verdiği  Berlin Filarmoni Orkestrası’nın grup şefi ve dünyaca ünlü solist Albrecht Mayer’in ensturmanı ile J.S.Bach A Major Oboe D"amore Konçertosunun Türkiye prömiyerini gerçekleştirmiştir. Bu programla aynı zamanda Antalya Oda Orkestrası ile de solist olarak konserler vermiştir. Halen Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası’nın grup şefliğini yapmakta olan Erdem , lisans eğitimine Berlin’de devam etmektedir.  

Demre Erdem

Doris Lederer, viyola 

Curtis Institute of Music’ten mezun olan Doris Lederer, Marlboro Music Festival’de çaldı ve  Music From Marlboro ile turneye çıktı. Seattle Symphony, Czech Philharmonic Chamber Orchestra, Chicago Sinfonietta, ve  Albuquerque Chamber Orchestra ile çalışmalar yaptı. Kanada’da düzenlenen Eighth Banff International String Quartet Competition’a ve Kaliforniya Coleman Chamber Music Competition’ Amerika Birleşik Devletleri’ni temsilen jüri üyesi olarak katıldı. Lederer şu sırada Winchester Shenandoah Conservatory’de docent olarak çalışmakta viyola ve oda müziği üzerine dersler vermektedir.  Bunun yanısıra Blue Hill Kneisel Hall Chamber Music Festival, Kaliforniya Idyllwild Arts Summer Program, New York Chautauqua Institution’da eğitim veren sanatçı Teksas International Festival at Round Top, The Apple Hill Center for Chamber Music ve Audubon Quartet's Intensive String Quartet Seminerleri’nde de çalıştı. Cleveland Institute of Music, Oberlin Conservatory, Yale School of Music,  Kneisel Hall, Chautauqua Institute, Idyllwild Arts,  Marrowstone Music Festival ve Indiana Üniversitesi’nde oda müziği üzerine mastır dersleri veren Lederer, ayrıca Çin’de Pekin ve Şanghay Konservatuarları’nda eğitim verdi.

1976’dan beri Audubon Quartet’in bir üyesi olan Doris Lederer, dünyanın pek çok yerinde konserler verdi ve RCA, Telarc, Centaur ve Opus One etiketleriyle albümleri yayınlandı.
Sanatçının An English Fantasy for Viola and Harp, Music of Arnold Bax and York Bowen, The Passion of Bliss, Bowen and Bridge ve Music by York Bowen isimlerini taşıyan dört adet solo albümü vardır. İstanbul’da Avrupalı bir anne ve babanın çocukları olarak dünyaya gelen Lederer, Seattle ve Washington’da büyüdü ve viyola eğitimine 9 yaşında Vilem Sokol ile başladı. Indiana Üniversitesi’de Georges Janzer ile çalıştıktan sonra Curtis Institute of Music’te eğitimine devam etti ve Michael Tree, Karen Tuttle, Felix Galimir ve Mischa Schneider ile birlkte eğitim aldı.

Doris Lederer
Efdal Altun

Efdal Altun, viyola

 
1970 yılında Ankara'da doğdu. 1992 yılında H.Ü. Ankara Devlet Konservatuvarı Viyola Bölümü'nden Prof. Koral Çalgan'ın öğrencisi olarak pekiyi derece ile mezun oldu. 1990-1992 yılları arasında Azerbaycan Devlet Sanatçısı Server Ganiev'in kurduğu Ganiev Dörtlüsü'nün üyesi olarak birçok oda müziği konserinde görev aldı. 1990-1992 yılları arasında Anadolu Oda Orkestrası'nda Grup Şefi olarak birçok konserde yer aldı. 1992-98 yılları arasında Eskişehir A.Ü. Devlet Konservatuvarı Viyola Bölümünde Öğretim Elemanı olarak görev yaptı. 1999-2008 yılları arasında İ.T.Ü. Türk Müziği Devlet Konservatuvarı'nda Viyola ve Keman dallarında Öğretim Görevlisi olarak çalıştı.

Yurt içi ve yurt dışında, solist, oda müziği ve orkestra üyesi olarak çok sayıda konser veren sanatçının yer aldığı orkestralar arasında Akdeniz Gençlik (Fransa), Grup Şefi olarak Pommersfelden Senfoni (Almanya), Grup Şefi olarak Das Treffen Opera (Almanya), Makedonya Filarmoni, Uluslararası Türk Senfoni, İstanbul Devlet Senfoni ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası sayılabilir. A.Ü. Oda Orkestrası, Mersin Oda Orkestrası, Miam Oda Orkestrası, İstanbul Oda Orkestrası, Eskişehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, Eskişehir Akademik Senfoni Orkestrası, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ve İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde solist olarak konserler verdi. 05 Aralık 2006 tarihinde İ.T.Ü. Vakfı'nın Burs Kampanyası için düzenlediği konserde, dünyaca ünlü keman sanatçısı Alexander Markov'la birlikte oda müziği konseri verdi.

2007 yılında Sanatta Yeterlik Diploması alan Efdal Altun 1997 yılından bu yana Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası' nda görev yapmakta, oda müziği çalışmalarına ise sürekli çalıştırıcılığını Alban Berg Kuartet üyesi olan Gerhard Schulz'un yaptığı Borusan Yaylı Çalgılar Dörtlüsü ile devam etmektedir. Efdal Altun, Borusan Kültür ve Sanat Merkezi tarafından kendisine verilen 1725 Testore yapımı Viyola ile çalmaktadır..

Elena Cecconi

Elena Cecconi, flüt

Elena Cecconi şimdiye kadar Almanya, Avusturya, Arnavutluk, Polonya, İsviçre, İspanya, Brezilya, Japonya, ABD ve Rusya gibi çeşitli konser ülkelerde dinleyicileri büyülemiştir. Solist olarak Budapeşte Oda Orkestrası, Brezilya UCS Orkestrası, Scarlatti Orkestrası, Cremona Solistleri, Arnavutluk Radyo Televizyon Orkestrası, Catania Orkestrası ve Sicilya Senfoni Orkestrası ile çalmıştır.
Edipan Ricordi-Stradivarius, Bayer Records, Classics Talent Records, Tactus Records and La Bottega Discantica için yapmış olduğu 16 CD kaydından uluslarası müzik dergilerinde övgüyle bahsedilmiş ve bu kayıtlar dünya çapında birçok radyo istasyonunda yayınlanmıştır. 1994'e kadar Sicilya Senfoni Orkestrası'nda solo flütçü olarak görev yapan Cecconi ayrıca Venedik Orkestrası, Parma Toscanini Orkestrası, Vicenza Tiyatro Orkestrası, Piacenza Filarmoni Orkestrası ve Alessandria Orkestra'sında da solo flüt olarak çalmıştır.
Cenevre Konservatuarı'nda halen flüt hocalığı yapan Elena Cecconi, Valtidone Uluslararası Festival-Assisi, Castellina Marittima-Pisa, Vicenza Müzik Akademisi, Weimar Müzik Akademisi/Liszt Müzik Okulu-Krakov, Florida Devlet Üniversitesi-Jacksonville, Southeastern Louisiana Üniversitesi, Loyola Üniversitesi, Tulane Üniversitesi-New Orleans, Northern Illinois Üniversitesi-Chicago ve Porto Alegre Üniversitesi-Brezilya'da ustalık sınıfları düzenlemiştir.
Kendisi de Salzburg Mozarteum'da K. H. Zoeller Viyana Müzik Okulu'nda flütçü W. Schulz ve E.Melkus'un barok müzik ustalık sınıflarına katılmış ve İtalya'da Frosinone Konservatuarı'nda A. Pucello'nun sınıfından en yüksek notlarla mezun olmuştur.
Malta Şövalyeleri Magistral Dam'ı ünvanına sahip olan Cecconi, Donatori di Musica müzisyenlerinden biridir. Ayrıca Haynes Flüt Sanatçısıdır ve kendisinden önce ünlü İtalyan flütçüsü Severino Gazzelloni'ye ait olan Haynes 14 K altın flüt ile çalmaktadır. 

 

Elif Önal

Ellen Jewett, keman

kemancı Ellen Jewett, Avrupa, Afrika, Yeni Zellanda, Kanada ve ABD’nin Carnegie Hall, Alice Tully Hall, ve Kennedy Center gibi ünlü salonlarında hem solo resitaller, hem de Ensemble X, Taliesin Trio, American Chamber Players, New York Chamber Soloists and the New York Chamber Ensemble ve Mark Morris Dance Company gruplarla birlikte konserler vermiştir. 11 yıl boyunca bol ödüllü bir dörtlü olan Audubon Quartetin üyesi olan Jewett bu grupla birlikte 150 den fazla konser vermiştir. New York Times gazetesi tarafından ‘çarpıcı güzellikte ve ışıltılı bir sound’u var’ şeklinde övülen dörtlü 37 yıl boyunca ABD ve dünyanın dört bir tarafında konserler yapmış ve her sene Chautauqua Institute’da yoğunlaştırılmış yaylı sazlar seminerleri düzenlemiş ve 2011 yazında son jübile konserlerini yapmışlardır. Jewet’in diğer oda müziği birliktelikleri Yo Yo Ma, Maxim Vengerov, James Buswell, Colin Carr, İdil Biret, Ruşen Güneş ve Johannes Moser ile yaptıkları konserleri de kapsar. Ateşli bir Çağdaş müzik performanscısı olan Jewett, bir çok eserin dünya premierlerini çalmış ve Phillip Glass, Sir Michael Tippett, Leon Kirchener, John Harbison, Steven Mackey, Steven Stuckey, ve Joan Tower gibi besteciler ile yakın çalışmalarda bulunmuştur. Ayrıca Continuum, Sequiter and Ensemble X  gibi NY merkezli önemli Çağdaş Müzik toplulukları ile de çalışmalar yapmış ve performanslar sergilemiştir ve Istanbul merkezli Hezarfen Ensemble’ın kurucu üyelerindendir. Müzikte lisans derecesini Indiana Üniversitesinden ve master dercesini de State University of New York, Stony Brookdan almıştır. Başlıca hocaları arasında Joyce Robbins, James Buswell ve Josef Gingold sayılabilir. Julliard, Tokyo ve Budapest Quartetlerin üyeleri ile yoğun çalışmalar yapmış, ve Leonard Bernstein ve Seiji Ozawa gibi şeflerin yönetiminde çalma şerefine ermiştir. Jewett şef Gürer Aykal’ın daveti üzerine 3 yıl boyunca Borusan Filarmoni orkestrasının konsermeisterlığını da yapmıştır. Ayrıca Istanbul Devlet Senfoni ve Bilkent Senfoni orkestralarında konuk başkemancı olarak çalmıştır. Son yıllarda Klasik Keyifler’in  ki bir Oda Müziği Festivali ve atölyeleri projesidir, sanat direktörlüğünü yapmaktadır. McGill Ünv, SUNY Stony Brook Ünv, Ithaca College, Ankara Ünv, gibi Üniversitelerin konservatuar kadrolarında profesörlük yapmıştır. Centaur, Chandos, Albany ve Newport Classics gibi şirketlerce yayınlanmış kayıtları vardır.

http://www.ellenjewett.com/

Ellen Jewett

 

 

 

 

Elinor Frey, çello -

 

Elinor Frey, çellonun kökenine ve çağdaş müziğin yaratıcı sürecine olan hayranlığı ile dönem ve çağdaş enstrümanları çalmaktadır. Frey’in kazandığı burslar Paolo Beschi ile barok cello çalışmaları yaptığı US-Italy Fulbright Fellowship, SSHRC Canada Graduate Scholarship, American Musicological Society ve Canada Council for the Arts ödüllerini de içeririr ve İtalyab çello müziği çalışmalarını finance etmiştir. Yakın dönemde Pallade Musica isimli kuvarteti ve Ensemble Caprice, Tafelmusik, Les Idees hereuses ve Bradamante ile sahne aldı. Pallade Musica kuvartet, 2012 Erken Dönem Amerika Barok Performansları yarışmasında büyük ödül, Utrecht Uluslararası Van Wassenear yarışmasında ikincilik ödülü aldı. Dialoghi isimli ilk albümü adını Steven Stucky tarafından kendisi için bestelenen eserden aldı. 
Yayınlanmış CD’leri Belçikalı Passacaille etiketi ile yayınladığı forte piyanoda Lorenzo Ghielmi ile çalıştığı Berlin Sonatalarını ve, Toronto Star gazetesinin ‘dikkatli bir akademisyenlik ve zekice yaratılmış moodlar ve tempo katmanlarından oluşmuş’ yorumunu yaptığı La voce del violoncello’yu de içerir. Frey’in bu program ile yaptığı performans 2013 Utrecht Early Music Festival Fringe’da Halk Ödülünü kazanmıştır. Kendisinin McGill, Mannes, ve Juilliard Üniversitelerinden akademik dereceleri vardır.
Borusan Muzik Evi, MIAM`da gerçekleşen Hezarfen Ensemble`ın ilk konserinin çellistiydi.


www.elinorfrey.com

Elinor Frey

Emre Erdoğan, kanun -

 

01.11.1982 tarihinde Tokat’ ta doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Ankara’ da tamamladı. 1999 tarihinde Konya Selçuk Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarın’ a girerek 2004 yılında mezun oldu. 2005-2006 tarihinde Kayseri Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatla Fakültesi Müzik bölümünde mesleki hayatına başladı. 2010 yılında yine aynı kurumun yüksek lisans programını bitirdi. Halen Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümünde Okutman olarak çalışmalarını sürdürmektedir ve Gazi Türk Müziği Devlet Konservatuarında doktora çalışmalarına devam etmektedir. .

Erato Alakiozidou, pi

 

Erato Alakiozidou, Selanik’teki çağdaş müzik dünyasında etkin bir rolü olan  seçkin ve başarılı  piyano sanatçılarından biridir. Geçtiğimiz yıllarda çalışmalarını  20. & 21. Yüzyıl Yunan bestecilerine yoğunlaştıran sanatçı,  Thermi Belediye Konservatuarı’nın Sanat Direktörlüğü’nü yapmaktadır. “Tangos A Cuatro” ve  “Idee Fixe ” topluluklarının kurucu üyelerinden olan  Alakiozidou, 2005 yılında Synthermia Uluslararası Çağdaş Müzik Festivali’ni kurdu.

1971 yılında Selanik’te doğdu. Yunanistan Devlet Konservatuarı’nda E. Papazoglu ile piyanoya başladı ve 1990 yılında yüksek onur derecesi ile mezun oldu. Yüksek eğitimine Paris’te  «Diplome Superiere du piano» ‘ da Julia ve Constantine Ganevi, Roberto Szidon ve  Lilly Boyadjieva devam etti ve birincilikle mezun oldu.Bunun yanında Makedonya Konservatuarı’nda D. Athanasiadis ile, Armoni, Kontrpuan, Orkestrasyon ve Füg dallarında İleri Teori çalışmalarını tamamladı.

Seçkin bir piyanist, şef  ve besteci Nikos Astrinidis ile uzun yıllar çalıştı ve onun eserlerine programında sık sık yer verdi. Düzenli olarak oda müziği konserleri veren sanatçı Atina, Selanik ve Yunanistan’ ın başka birçok şehri dışında İsviçre, Almanya, Sırbistan, Belçika ve Bulgaristan gibi Avrupa ülkelerinde de Çağdaş Müzik Festivalleri’ne katıldı. Birçok eserin dünya premierlerini yapan sanatçı, Tangos a Cuatro” quartetinin  bir üyesi olarak “Nae Leonard” Galati of Romania ve Orchestra of Colors ile konserler verdi.

2000 yılından itibaren çağdaş müzikle aktif olarak ilgilenen Alakiozidou,  önemli klasik ve modern eserleri içeren geniş kapsamlı bir repertuara sahiptir. Protasis Prodüksyonları, Ankh Prodüksyonları ve Subways Music için kayıtlar yapan sanatçı, Yunanistan, Bulgaristan ve Almanya radyo ve televizyon kurumları ile de çalıştı. Music Melody Maker tarafından yayımlanan J.Haydn Piyano Sonatları’nı, Alman piyanist Thomas Wellen ile birlikte redaksyonlarını yaptı.

Erato Alakiozidou,pi

Eren Süalp,  gitar


“47. Michele Pittaluga 1. Ödülü” sahibi Eren Süalp 1987 yılında Ankara'da doğdu. 1996 yılında kendi arzusu ile klasik gitara başladı. Aynı yıl uluslararası klasik gitar virtüözü Ahmet Kanneci'nin dikkatini çekti. O yıldan bu yana Ahmet Kanneci nezaretinde çalışmalarını sürdürmektedir. 
1998 yılından itibaren Ankara, çeşitli klasik gitar festivallerinde, aralarında Alirio Diaz, Alvaro Pierri, Jorge Cardoso, Tilman Hoppstock, Jozef Zsapka ve Carlo Marchione gibi ünlü gitar virtüözlerinin bulunduğu usta sınıflarına katıldı.  
1999 yılı Temmuz ayında, Fransa'nın Orleans kentinde düzenlenen uluslararası gitar yarışmasında birincilik ödülünün, 2000 yılı Ekim ayında Ankara'da yapılan III. Antonio Lauro Klasik Gitar Yarışmasında üçüncülük ödülünün sahibi oldu. 2002 yılı Haziran ayında katıldığı Amasya Gitar Festivali'nde, uluslararası gitar virtüözlerinin oy birliğiyle Fransa'da yapılacak yarışma için burs hakkı kazandı. Temmuz 2002'de Fransa'nın Orleans kentinde yapılan Uluslararası Gitar Yarışmasında birincilik ödülü aldı. Kasım 2011’de İspanya’nın Linares şehrinde düzenlenen Uluslar arası Andres Segovia Gitar Yarışmasında ikincilik ödülünün sahibi oldu. Kasım 2012’de Türkiye’de düzenlenen Hacettepe Üniversitesi 1. Ulusal Gitar Yarışmasında birincilik ödülünü aldı. Haziran 2014’te Almanya’nın Koblenz kentinde düzenlenen Hubert Kappel Gitar Yarışmasında ikincilik ödülünü kazandı. Eylül 2014’te dünyanın en büyük gitar yarışmalarından biri olarak kabul edilen 47. Michele Pittaluga Gitar Yarışmasında birincilik ödülü alarak, yarışma tarihindeki tek derece alan Türk gitarcı oldu. Bunların dışında Türkiye ve Avrupa’da pek çok yarışmada dereceleri bulunmaktadır.  
2006 yılında 19 yaşındayken çalışmalarını kaydedip CD olarak yayınlamaya karar verdi. Şimdiye kadar beş adet albüm yayınladı. Bunlardan sonuncusu olan “Latin & Jazz Impressions” isimli albüm, “Itunes” ve “Amazon” gibi online müzik mağazalarında da yer aldı. 
Dünyanın pek çok farklı ülkelerinde konserler veren Eren Süalp, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Gitar Sanat Dalı Lisans Programı’ndan 2009’da, Yüksek Lisans Programı’ndan 2014’te mezun olmuştur.
www.erensualp.com.

Eren Süalp

Ernest Rombout, oboe

Ernest Rombout 1959'da Hollanda'da doğdu. Hague Kraliyet Konservatuarı'nda bir yıl konuk öğrenci olarak öğrenim gördükten sonra Freiburg'ta Heinz Holliger'in sınıfına kabul edildi. 1981'de eğitimini şeref derecesiyle tamamladıktan sonra 1984'te Solistlik diplomasını aldı. Ardından Nikolaus Harnoncourt ve Maurice Bourgue ile çalıştı . Amsterdam Concertgebouw ile R. Strauss'un obua konçertosunu seslendirerek ilk çıkışını yaptı. 1985'te Utrecht Konservatuarı'na obua hocası olarak davet edildi, 2007'den beri Amsterdam Konservatuarı'nda da ders vermektedir.1981'den beri solist olarak yoğun bir tempo içinde olan Ernest Rombout Venedik Bienali, Ludwigsburger Festivali,  Donaueschinger Musiktage, Japonya'da Takefu Uluslararası Müzik Festivali ve Los Angeles Yaz Festivali'nde sahne almıştır. Christopher Hogwood, Marc Foster, Ernest Bour, Ed Spanjaard, Jaap van Zweden ve Heinz Holliger gibi şeflerle çalışmıştır. Berlin Radyo Senfoni Orkestrası, Hollanda Radyo Filarmoni Orkestrası, Prag Oda Orkestrası, Viyana Yaylı solistleri ve Nieuw Ensemble Amsterdam ile performanslarının yanı sıra  Rombout Avrupa'nın hemen hemen heryerinde bir çok radyo, televizyon ve CD kayıtları yapmıştır. 1990'da Amerika'ya ilk turnesini gerçekleştirmiştir. 1994'teki ilk solo CD'sinde (DECCA) Concertgebouw Oda Orkestrası ile Haydn ve Mozart'ın obua konçertolarını seslendirmiştit.1998 yazında Cenevre Uluslararası Obua Yarışması'nda jüri üyeliği yapmıştır. Ernest Rombout modern müzik ile de ilgilendiği için Luca Francesconi, David del Puerto, Maurice Weddington, Stefano Bellon, Wen Deqing, Eric Verbugt, Rokus de Groot, Richard Rijnvos, Wim Laman, Claus-Steffen Mahnkopf ve Seung-Ah Oh gibi besteciler kendisi için birçok eser bestelemiştir. Solo performanslarının yanı sıra Rombout, Nieuw Ensemble Amsterdam (Çağdaş Müzik) ve Atlas Ensemble (Ortadoğu ve Uzakdoğu enstrümanları ve stilleriyle birleştirilmiş Çağdaş Müzik) topluluklarının da üyesidir.Zaman zaman bu toplulukları ve çalıştığı konservatuarlarındaki oda müziği projelerini de yönetmektedir. Ayrıca Sinfonietta Amsterdam'ın kurucularındandır ve 6 yıl Hollanda Senfoni Orkestrası'nın solo obuacılığını yapmıştır. Ernest Rombout Londra, Graz, Lizbon, Moskova ve Liechtenstein'da birçok ustalık sınıfı vermiştir.
.

Ernest Rombout

Esen Kıvrak, keman 

1977 yılında Afyon'da doğan Esen Kıvrak, keman eğitimine 1988 yılında İzmir Devlet Konservatuarında Prof. Hazar Alapınar ile başladı. 1995 yılında dünyanın önde gelen müzik okullarından biri olan Viyana Müzik Akademisi'nde Prof. Josef Sivo`nun sınıfına kabul edildi. Aynı yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yılın sanat alanında en başarılı genci seçilip burs alma hakkı kazandı. Baden Devlet Operası,Viyana United Filarmoni ve Viyana Senfonietta gibi çeşitli orkestraların konser, kayıt ve turnelerinde görev aldı. 2001 yılında Viyana Müzik Akademisi Solistlik Bölümü'nde Lisans eğitimini bitiren sanatçı, Yüksek Lisans eğitimini 2006 yılında Prof. Michael Frischenschlager'in sınıfından en yüksek derece olan “Takdir ” ile tamamladı.

Toronto Gençlik Senfoni, Ensemble Salieri, Concertante Wien, İzmir Devlet Senfoni, İzmir DESO, Bursa Bölge Devlet Senfoni, İstanbul Devlet Senfoni, İstanbul Senfonietta, Eskişehir Büyüksehir Belediyesi Senfoni, Çukurova Devlet Senfoni, Ankara Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası gibi çeşitli orkestralar eşliğinde solist olarak konserler veren Kıvrak, birçok uluslararası organizasyonda Türkiye'yi temsil etti. 2005 yılında Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nın ilk asil keman sanatçısı oldu.2006'da Lizbon Metropolitan Orkestrası'nda konuk başkemancılık görevine getirildi. Halen Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Borusan Yaylı Çalgılar Dörtlüsü ve Borusan Oda Orkestrası'ndaki görevini sürdüren Kıvrak aynı zamanda Viyana Senfonietta Orkestrası'nın başkemancılığını yapmaktadır. Esen Kıvrak, Borusan Kültür ve Sanat tarafından kendisine verilen 1717 yılı, Domenicus Montagnana yapımı keman ile çalmaktadır.

 

Esen Kıvrak

Esin Gündüz, besteci - vokal


Çağdaş müzik bestecisi ve caz şarkıcısı. Eserleri Vox Vonux projesi kapsamında NY ve Massachusetts'te, 2009 Soundscape Festivali süresince İtalya'da, Amerika'da Marshall University'de Dr. Mark Zanter ile sürdürdüğü yüksek lisans çalışması süresince Society of Composers Marshall Öğrenci Birliği konserlerinde çalındı. SCI MU'nun iki CD'sinde de eserleri yer almaktadır. İstanbul 2010 Kültür Başkenti projesi kapsamında, Adalar Müzesi'nin desteklediği 1. Adalar Viyola ve Oda Müziği kurşu'nun kendisine ismarladığı eser, şubatta seslendirildi. Caz müzisyeni olarak, en son, Montreux Caz Festivali (İsviçre) ve Jazz a Juan Festivali (Nice)'te, solist olarak yer aldı. 2006'da Lawrence D. Butch Morris'in, improvizasyon workshoplarına severek katıldı. Aynı teknikle yönetilen MU Contemporary Music Ensemble'da perküsyon ve ses ile sahne aldı. Doktora için kabul aldığı SUNY Buffalo'da, ünlü besteci David Felder ile müzik kompozisyon alanında çalışmaya başlamak için, şu sıra burs araştırmakta, projeler üretmeye devam etmektedir.
 

Esin Gündüz

Gökhan Aybulus, piyano 

 

Eskişehir’de doğan sanatçı, müzik eğitimine Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Prof. Zöhrap Adıgüzelzade ile başlamıştır. 2000 yılında Moskova Çaykovski Konservaturı’nda  Prof. Naum Shtarkman’ın sınıfına kabul edilmiştir.  2006 yılında Çaykovski Konservatuarı'nda eğitimini tamamlayan Aybulus, 2009 yılında  doktora çalışmalarını  Lale Tara’nın özel bursuyla Prof. Sergei Dorensky ile Moskova’da tamamlamıştır.
Rusya’daki birçok yarışmada dereceler alan sanatçı, eğitimi boyunca Mikhail Voskresensky, Ruvim Ostrovsky, Pavel Nersesian, Nikolai Lugansky, Andrey Pisarev ve Nina Kogan ile çalışmıştır.
Slovenya’da düzenlenen Uluslararası Carniola Müzik Festivali, Avusturya Bruckner Müzik Festivali, Eskişehir Uluslarlarası Müzik Festivali, Kıbrıs'ta düzenlenen Bella Pais Müzik Festivali gibi festivallerin yanı sıra Rusya, Ukrayna, Slovenya, Avusturya, Almanya, İtalya, Bulgaristan, Bosna Hersek, Hırvatistan, Azerbaycan ve Çin gibi birçok ülkede konserler vermiş ve uluslararası yarışmalarda jüri üyeliği yapmıştır.
Sanatçı kariyeri boyunca İzmir, Adana, Bursa, Eskişehir, İstanbul ve Ankara’daki orkestralarla konserler vermiştir.  Naum Shtarkman, Nikolay Lugansky, Dora Schwarzberg, Natalia Gutman ve Alexander Kagan gibi dünyaca ünlü sanatçılarla konserler vererek büyük beğeni toplamıştır. 
2010-2012 yılları arasında Bursa Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda öğretim üyesi olarak görev yapmıştır. 2012 yılında doçentlik ünvanını alan Gökhan Aybulus,  Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda öğretim üyeliği yapmaktadır. Sanatçının yurtiçi ve yurtdışı konserleri devam etmektedir. 

 

Gökhan Aybulus

Gregory Hesselink, çello

 

Naumburg’un ödül kazanmış New Millennium Ensemble’ında, Sequitur, Locrian Chamber Players, New Band, VisionIntoArt, Argento’da halen çalmakta ve Riverside Symphony’da baş çellist olarak konserler vermektedir. New York’da da birçok oda müziği topluluklarıyla, aynı zamanda Mark Morris, Merce Cunningham ve Nai Ni Chen Dans kumpanyalarıyla da çalışmıştır. James Tenney, Daniel Weymouth ve Ross Bauer’ın konçertoları da dahil olmak üzere, yüzden fazla eserin ilk performansını gerçekleştirmiştir. Tenor keman, tromba marina, elektrik kontrbas ve birçok Harry Partch çalgıları gibi diğer çalgılarla da performans sergilediği olmuştur. Konser vermek üzere yaygın bir şekilde Kuzey Amerika, Avrupa ve Japonya’yı dolaşmış, solist olarak ise Chautauqua Festival Orchestra,  Stony Brook Üniversitesi ve Senfoni Orkestralarıyla, New Amsterdam Symphony, Sequitur ve Sudwestrundfunk Sinfonieorchester ile birlikte konser vermiştir. Gregory Hesselink Sarah Lawrence College ve Princeton Üniversitesinde hocalık yapmış, halen de Mannes College’in hazırlık kısmında öğretim üyeliği görevinde bulunmaktadır. Mannes College’inin yaylı çalgılar bölümünün aynı zamanda eşbaşkanıdır. Yaz aylarında Yellow Barn, Kinhaven, Third Street Music School ve Stony Brook Summer Festival gibi ortamlarda hocalık yapmıştır, halen de, her yaz olduğu gibi, New Hampshire’de Apple Hill’de müzik eğitimi vermektedir. Gregory Hesselink başta Steven Doane ve Timothy Eddy’nun yanında çalışarak Interlochen Arts Academy, Eastman School of Music ve SUNY Stony Brook’dan dereceler almıştır. Çalışmaları Nonesuch, Bridge, CRI, Koch, Innova, Wergo, Albany, PPI ve Point Records etiketleri altında dinlenebilir.
 

Greg Hesselink

Güç Başar Gülle, Besteci, Ud 


1977’ de doğdu. Boğaziçi Üniversitesi Felsefe ve Berklee College of Music Caz Kompozisyon bölümler- inde lisans eğitimi aldıktan sonra, İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Klasik Batı ve Türk Müziği alanlarında Kompozisyon ve Teori konularında Yüksek Lisans çalışmalarını tamamladı .Besteci, Sâzende(Ud,Gitar) ve Eğitmen olarak çalışmalarını sürdürmektedir .

Güç Başar Gülle

Irini Kyriakidou, soprano 

 

Yunan'lı soprano Irini Kyriakidou, Atina Maria Callas Konservatuvar'ında Marina Krilovici ile başladığı şan eğitimini altın madalya ve onur ödülü alarak tamamlamıştır..2003 yılında katıldığı Atina'da yapılan Uluslararası Maria Callas Grand Prix'te ikincilik ödülünü kazanmıştır.2004 yılında Almanya'da düzenlenen Uluslararası DEBUT 2004 Avrupa opera yarışmasında birincilik ödülü kazanan Kyriakidou, Maria Callas Konservatuvar'ından sonra Zürih Opera stüdyosunda eğitim almış ve uluslararası kariyerine adım atmıştır. Uluslarası kariyerine Atina ve Zurich operalarında devam eden Kyriakidou’nun sahne aldığı operalar, Kontes Ceprano-Rigoletto(2003),Die Vertraute-Elektra(2004),Fulvia-La Pietra Del Paragone(2004), Zürih Opera,Xenia-Boris Godunov(2005)Toulouse, Sophie-Der Rosenkavalier(2006), İsrail Opera Tel Aviv ve Lauretta-Gianni Schicchi(2008) Macau festivalinde seslendirmiştir. Atina Operası'nda ise Zerlina-Don Giovanni(2006), Hanım Olan Hizmetçi(2007),Lauretta-Gianni Schicchi (2007),Musetta-La Bohème (2008), Pamina-Sihirli Flüt(2005) operalarında rol almıştır. Yunanlı genç sanatçı önümüzdeki sezon ünlü Venedik La Fenice operasında sahne alacaktır.

Irini Kyriakidou

Ildiko Moog, keman  

 

Macaristan‘ da doğdu. İlk müzik eğitimine ve keman çalışmalarına, 6 yaşında Zoltan KODALY Müzik Okulu’nda başladı. Yüksek eğitimini, Budapeşte Bela BARTOK Konservatuvarı’nda tamamlayarak mezun oldu. Budapeşte Senfoni Orkestrası’nda göreve başladı. Weyner LEO ve Belgrad Keman Yarışmaları’nda birincilik ödülü aldı. Daha sonra Munih’de yapılan, Dünyanın prestijli keman yarışmalarından, ARD Keman Yarışması’nda, üçüncülük ödülü kazandı. 1972’de Macaristan’dan ayrılarak, Almanya’da Prof. Tibor VARGA’nın  Master Class’ına katıldı, burslu öğrenci statüsünde, Varga ile çalışmaya başladı; 1975’de en yüksek derece ile mezun oldu. Almanya’da bir çok orkestrayla solist olarak sahne aldı. Bell’Arte Quartet’le sayısız konser gerçekleştirdi. İsviçre’nin Sion Kenti’nde yapılan, Tibor Varga Master Class’ında 5 yıl boyunca öğretici kadrosunda görev aldı. Freiburg Filarmoni Orkestrası’nda, baş kemancılığının yanı sıra  Freiburg Akademisi’nde de profesör olarak görev yaptı. Emekli olduktan sonra Samsun Devlet Opera ve Balesi’nde konsertmeister olarak çalıştı. Profesör MOOG, aldığı davet üzerine, göreve başladığı Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda, çalışmalarını sürdürürken, kuruluşuna önderlik ettiği “Camerata Ankara” ile de konserlerine devam etmektedir.

Ildiko Moog

Harald Herzl, keman 

   
Sandor Vegh’in tavsiyesiyle Pro Arte Quartet’i kurdu ve Helsinki(1978) ve Hanover(1981) yarışmalarında birçok ödüller kazandılar.Quartetiyle Köln Müzik Akademisi’nde Amadeus Quartet ile eğitimlerine devam ederken  uluslar arası seçkin bir kariyer oluşturmaya başladılar. Başarılı konserlerle Viyana,Budapeşte,Paris,London,Berlin,Atina ve İsrail gibi Avrupa’nın seçkin müzik merkezlerinde ,festivallerinde  seyircilerle buluştular.En dikkate değer çıkışlarını 1991 yılında Salzburg Festivali’nde yaptıktan sonra Salzburg’da ve Viyana’da sayısız performanslarıyla izleyenleri büyülediler.Ünlü Çek şef Rafael Kubelik 5. Yayli Quarteti’ni Pro Arte Quartet’e ithaf etti.

Harald Herzl, Heinz Wallberg’in yönetimindeki Salzburg,Mozarteum  Orkestrası’yla solist olarak çalmasının yanında Salzburg Mozart Festivali’nde sayısız radyo ve televizyon kayıtları yaptı.BMG/RCA Victor ile konrakt yapan Herzl,Quarteti ile tüm Mozart quartetleri kayıt ettiler. 1981’den beri Mozarteum Akademisi’nde öğretmenlik yapmaya başlamış,2000 yılında profesör olmuştur.Herzl tüm dünyadan gelen davetlerle solist ve oda müziği sanatçısı olarak çalmış , sayısız masterkurslar vermiş ve Almanya, İtalya, Japonya ve Çin’de yapılan  uluslar arası yarışmalarda jüri üyeliği yapmıştır.

2004 yılından beri Mozarteum Üniversitesi’ndeli Yaylı Çalıgılar Bölüm Başkanlığı yapmaktadır.Herzl Avusturya Ulusal Bankasının ödünç verdiği 1777 yapımı Joh.Battista Guadagnini ‘nin kemanı ile çalmaktadır
.

Harald Herzl

Harrie Starreveld,  flüt

Amsterdam’da bulunan Sweelinck konservatuarında Koos Verheul ile çalıştı. Harrie Starreveld çağdaş müzik alanında dünyaca ün yapmış bir flüt sanatçısıdır. Çalıştığı besteciler arasında; Carter, Donatoni, Ferneyhough, Yun, Boulez, Crumb, Harvey, Tan Dun, Loevendie, Weddington ve Ton de Leeuw bulunmaktadır. 1982 yılından bu yana Nieuw Ensemble üyesidir. René Eckhardt ve bas klarnetist Harry Sparnaay’in üyesi olduğu Het Trio ile konserler vermektedir. Aralarında Ernest Bour, Hans Vonk, Arturo Tamayo and Reinbert de Leeuw’un bulunduğu şefler ile orkestra eşliğinde sayısız flüt konçertosu seslendirmiştir. 1980 yılından bu yana Amsterdam’da bulunan Sweelinck konservatuarı ve Bremen’de profesör olarak ders veren Srarreveld aynı zamanda dünyanın çeşitli yerlerinde ustalık sınıflarında da hocalık yapmaktadır.

1993 yılında yayınlamış olduğu albüm ile (CNM Ton de Leeuw) ünlü Edison ödülüne layık görülmüş ve Paris’te bulunan IRCAM müzik stüdyolarında çalışmıştır.

Harrie Starreveld

HEATHER CARPENTER ÖZALTUN, Piyano

Müzik eğitimine 7 yaşındayken başlayan Heather Carpenter Özaltun 1986 yılında Omaha Genç Sanatçılar Konçerto Yarışması birincilik ödülünü kazandı.  National Merit bursunu kazanarak piyano çalışmalarını Michigan Üniversitesi’nde sürdürdü.  Ardından piyano eğitimine, Estes Park’ta Rocky Ridge Music Center ve Salzburg’da Mozarteum Üniversitesi’nde devam etti.  1993 yılında summa cum laude olarak Colorado Üniversitesi’nden mezun olup kısa bir süre sonra eşi ve iki çocuğu ile Türkiye’ye yerleşti.  A.B.D., Avusturya, Türkiye ve Singapur’da çok sayıda solo resitaller ve oda müziği konserleri vermiştir.  Önemli hocaları arasında Jackson Berkey, Beth Miller Harrod, Louis Nagel, Zoe Erisman ve Gülser Eryümlü sayılabilir.  2005 yılında Türk vatandaşlığını kazanan piyanist, aynı yıldan beri Jerrold Rubenstein’ın keman sınıfına eşlik etmektedir.  Heather Özaltun, yaklaşık elli keman-piyano sonatı dahil eden repertuarı ile halen D.E.Ü. Devlet Konservatuvarı’nda öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.

Heather Carpenter Özaltun

HEATHER TAVES, piyano


Piyanist, klavye çalgıcısı, besteci, dogaçlamacı ve elektronik müzik sanatçısı olan Heather Taves, avangard (çaga uygun),
klasik, caz, folk, alternatif ve elektronik tarzda müzik yapmaktadır. Ilk önce klasik konser piyanisti olarak müzik hayatına
baslayan Taves, on altı yasında McGill Üniversitesi’ne girdiginde klasik müzik camiasınca begeniyle karsılanmıstır. On dokuz
yasında verdigi mezuniyet resitali ise Kanada’daki CBC Televizyonu tarafından dünya çapında yayınlanmıstır. Aynı yıl
Rachmanino’un 3. Piyano Konçertosu’nu McGill Senfoni Orkestrası ve sef Uri Mayer ile birlikte seslendirip Quebec Müzik
Festivali’nde yer alan tüm kategoriler için konan Grand Prize’ı almıstır. Trio de Quebec adlı triosuyla ise CMC Televizyonu ve
Ulusal Müzik Festivali’ndeki birincilik .dülünü almıstır. Sanatçı Ban ve Orford Sanat Merkezleri’nden ve Indiana
Üniversitesi’nde Müzik Master’ı yapabilmesi için Kanada Konsoloslugundan burs kazanmıstır. ABD’nin bir numaralı müzik
okulu sayılan Indiana Üniversitesi’nde, Gyorgy Sebok’un efsanevi piyano sınıfına katılmıs fakat aynı zamanda caz, dünya
müzigi, eski müzikler ve dogaçlamaya olan ilgisini kesfetmistir. Heather Taves, Indiana Üniversitesi’nde yeni kurulan Early
Music Institute’un tuslu çalgılar b.lümünde okuyan ilk piyanistti. Aynı zamanda seçkin caz profes.rü David Baker ile caz
piyano edebiyatı okuyan ve I.U Folklore Institute’ta, yardımcı brans olarak dünya müzigi alanında ögrenim görmeye hak
kazanan ilk piyano performans ögrencisiydi. Üniversiteden mezun oldugunda Taves, McGill Conservatory’de yarı zamanlı
egitim verirken, diger yandan da yılda seksenden fazla konser veren, besteciler ve dansçılarla (Usta Koreograf James
Kudelka dahil) çalısan bir konser sanatçısı olmustur.

Heather Taves

Heidi Hoffman, çello 

Çellist Heidi Hoffman İlk sahneye çıkışını, 17 yaşındayken,ABD’deki Seattle Senfoni Orkestrası’nın solistliğini üstlenerek gerçekleştirdi. Hoffman bunun arkasından Eastman Müzik Okulu (The Eastman School) ve Stony Brook Üniversitisi’nde Müzik eğitimini sürdürdü. Burslu Olarak Kabul edildiği Tangelwood Müzik Merkezi’nde (Tanglewood Music Center) Leonard Berstein ve Seiji Ozawa gibi büyük şeflerle birlikte çalışma fırsatını yakaladı. Kariyeri süresince American Symphony, Jupiter Symphony, Tchaikowsky Chamber Orchestra, Northwest Sinfonetta, Pacifica Northwest Ballet, Ensemble X’ın da aralarında bulunduğu orkestralarla birlikte Kuzey ve Güney Amekika ve  Avrupanın pek çok yerinde ve Japonyada çeşitli konserler Verdi. Bunun yanı sıra Hoffman Paige and Plant ve Heart gibi rock müzik gruplarıyla da aynı sahneyi paylaştı. Heidi Hoffman halen New York Syracuse senfoni orkestrası ve Şikago Grant Park senfoni orkestrasının bir üyesidir. Müzik hayatı boyunca Ithaca College, Wells Collge ve Cornell Üniversitesinde eğitim verdi. Albümleri Albany and Fleur de Son etiketi ile yayınlanmış ve Alan Harris, Timothy Eddy ve Julius Levine gibi büyük eğitimcilerin deneyim ve öğretilerinden yararlanma fırsatı bulmuştur.

 

Heidi Hoffman

James Buswell, keman  

 

Solist kemancı olarak Amerika’nın, Avrupa’nın, Asya’nın ve Avustralya’nın belli başlı bütün orkestraları ile çalmış, ve bu şekilde yüzün üzerinde solo keman ve orkestra eserini seslendirmiştir. Devam eden işleri arasında solo ve oda müziği resitalleri, şeflik, eğitimcilik ve yazarlık bulunmaktadır. Resitallerinde standart başyapıtları, az bilinen eserlerle bir araya getirerek maceraperest programlar oluşturmakla tanınmıştır. Kariyerinin ilk yıllarında New York Lincoln Center Oda Müziği Topluluğu’nun sanatçı-üyeliğini yapmıştır. J.S. Bach’ın eserleri Buswell’in hayatında büyük yer tutar. PBS kanalında yayınlanan "The Stations of Bach" isimli belgeselin anlatıcılığını yapmış ve müziklerini seslendirmiştir. Ayrıca Bach’ın bütün solo sonatları ve partitalarını seslendirdiği kayıtlar Centaur şirketi tarafından yayınlanmıştır. Buswell 20.yy’dan göz ardı edilmiş yapıtları da dahil ettiği konser programları ile çağdaş müziğin ateşli bir savunucusu olarak tanınmıştır. Naxos şirketi tarafından yayınlanan ödüllü Samuel Baber’in keman konçertosu ve Walter Piston konçertolarını yorumladığı CD kayıtları bulunmaktadır. S. Barber’in keman konçertosunu yorumladığı kayıtları ile Grammy adaylığı bulunmaktadır. Dünya prömiyerlerini yaptığı müzikler arasında Charles Wuorinen, Donald Erb, Ned Rorem, Leon Kirchner, John Harbison, ve Yehudi Wyner’in eserleri bulunmaktadır. Konserler, ustalık sınıfları ve uluslararası yarışmalarda üstlendiği jürilik görevleri Buswell’i Kore, Tayvan, Japonya, Tayland, Arjantin, Avusturalya, İspanya, Almanya, Ukrayna ve Çek Cumhuriyeti’ne götürmüştür. Eğitimine Julliard School’da Ivan Galamian’ın öğrencisi olarak başlamış ve Rönesans Sanat’ında uzmanlaştığı Harvard Üniversitesinde devam etmiştir.  Çellist eşi Carol Ou ile Boston’da yaşamaktadır. New England Konservatuvarı’nda profesör olarak çalışmakta ve NEC’s Jordan Hall’da her yıl bir resital vermektedir. Herkesçe kabul edilen ‘’duygusal, düşündürücü, kavrayıcı yorum tarzı’ bu gün de tartışmasız devam etmektedir.

Jari Juhani Piper,  Viyolonsel

 

Alaska doğumlu, İstanbul’da yaşayan Jari Juhani Piper, konser salonlarında olduğu kadar barlarda, kafelerde veya metro’da da rahat çalmasını bilen bir çelist. 2013’te Alaska’da Yılın Sanatçısı şeçildikten sonra kariyerini Amerika’da ve dünya çapında solo konserler vererek geliştirdi.

Jari klasik eğitim almıştır, ama dünyaya sanatın konser salonlarının hem içinde hem de dışında yer alabileceğini gösteren yeni bir akım genç müzisyen neslinden. Yeni müziği hiç mümkün olduğunu düşünmediğiniz şekillere sokacaktır - ki bundan büyük keyif alacaksınız. Onun müziği küresel tarzlardan etkilenerek ilham alıyor: klasik, caz, minimalizm, Balkanlar’dan ve Amerika’dan halk müziği hepsi programında dahildir. Yeni Müziğinin önemine şiddetle inanındığından, bir sürü bestelerin prömiyerini yapmıştır ve umumi performanslarıyla çağdaş müziği evrensel olarak daha çok insana ulaştırmaya çaba harcıyor. Programının büyük bir kısmı 20. ve 21. yüzyıldan oluşsa da, Jari severek barok, klasik ve romantik çağlarından müzik yapma fırsatlarını da değerlendiriyor.

Jari ABD, Alaska, Canada, Yunanistan, Türkiye ve yakın zamanda Azerbaycan’da Bakü’de bulunan Rostropovich House Museum’da konserler vermiştir. Solo çıkışını 2011’de Manitoba Devlet Senfoni Orkestrasıyla Haydn’ın 1. Çello Konçertosu ile yapmıştır. Eğitimini Colin Carr, Hans Jensen, Matt Haimovitz ve David Harrington gibi önemli pedagoglar ve müzisyenler ile masterclass yaparak geliştirmiştir. McGill Üniversitesi’nden Müzik Performans dalında bir Master ve Manitoba Üniversitesinden Müzik diploması almıştır. Jari’nin en başta gelen hocaları Dr. Minna Rose Chung, Yegor Dyachkov ve Linda Ottum.

 

Jerfi Aji, piyano

 

1976 İstanbul doğumlu Jerfi Aji, lisans eğitimini İTÜ Makina Fakültesi Tekstil Mühendisliği bölümünde, yüksek lisansını Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde tamamladı. Piyanoya 5 yaşında Zeynep Aksoy Eğilmez’den aldığı özel derslerle başlayan Aji, çalışmalarına Hülya Ardıç ile devam etti. 1999-2001 yılları arasında İTÜ Dr. Erol Üçer Müzik İleri Araştırmalar Merkezi’nde (MİAM) piyano çalışmalarını Devlet Sanatçısı Ayşegül Sarıca ile sürdürdü. 2006 yılında Johns Hopkins Üniversitesi Peabody Konservatuarı’na kabul edilen Aji, piyano alanında doktora çalışmalarını Marian Hahn ile tamamlayarak 2011 yılında mezun oldu. Bu kurumda öğrenciliği sırasında Opera Eşlikçiliği (Korrepetisyon) alanında çalışma bursu kazandı.
Leon Fleisher, Murray Perahia ve Jerome Rose’un ustalık sınıflarında çalan sanatçı, aralarında Thomas Hecht, Dimitry Rachmanov, Angela Cheng ve Ali Darmar’ın da bulunduğubirçok ünlü piyanist ve pedagog ile çalışma fırsatı buldu. 2005 yılında New York’ta düzenlenen “International Keyboard Institute and Festival”e ve Muncie, Indiana’da düzenlenen ARIA Uluslararası Yaz Akademisi’ne katıldı. 
Jerfi Aji, yurtiçinde Süreyya Operası, Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, Akbank Sanat, Borusan Müzik Evi ve Fulya Sanat gibi salonlarda ve ABD’de çeşitli kültür merkezlerinde solo ve oda müziği konserleri verdi. 2011 yılında Peabody Konservatuarı tarafından piyano alanında verilen Frances M. Wentz Turner Anma Ödülü’ne layık görülen sanatçı 2014 yılında Doçent ünvanına hak kazanmıştır. Aji, düzenli olarak verdiği konserlerin yanısıra İTÜ-MİAM’da “20.Yüzyıl Piyano Edebiyatı”,  “Müzik Teorisine Giriş”, “Form Analizi” ve “Oda Müziği” dersleri vermektedir.

 

Jerfi Aji

Jean-Philippe Calvin,  besteci, orkestra sefi

Fransiz besteci, orkestra sefi ve akademisyen Jean-Philippe Calvin bestecilik calismalirini Ingram Marshall, Sir Michael Tippett ve Iannis Xenakis’le, orkestra sefliginiyse Harold Farbermann ve Bernard Haitink’le tamamladi. 
Calvin bestelemis oldugu solo (Caliban's Dance 2008), oda muzigi (O Lacrimosa, 2009), buyuk orkestra (Concerto for Clarinet & Orchestra for David Krakauer, 2009), ve operalarla (La Cantatrice Chauve, 2006 – La Divina Commedia, 2010) dunyanin taninmis orkestralari ve cagdas muzik topluluklari (l’Orchestre Lamoureux, Caliopee, Ensemble Epsilon), festivalleri (Cannes uluslaraarasi film Festivali, Gaudeamus Festivali, Bourges electroakustik muzik festivali) ve operalari icin (Ingiliz Covent Garden Kraliyet operasi, Limoges operasi) bir cok eser yazdi.
Calvin’in Ingiliz Kraliyet Operasinin icin bestelemis oldugu ilk operasi “La Cantatrice Chauve” (Kel Soprano) 2010 yilinda Fransiz Lirik Academisinin Orphée d'Or (Altin Orfeus) odulunu; Limoges Operasi icin bestelemis oldugu ikinci operasi “La Divina Commedia” da(Ilahi Komedi) 2011 yilinda Beaumarchais odulunu kazandi.

Jean Philippe Calvin

Joël Bons , besteci  

 

Atlas Ensemble Direktörü
1952'de Amsterdam'da doğdu.Sweelinck Konservatuarı'nda gitar ve kompozisyon eğitimini sürdürürken Siena'da Franco Donatoni'nin yeni müzik yaz kurslarına ve Darmstadt yaz akademisi'ne katıldı. Çalışmalarına Freiburg'da Brian Ferneyhough ile devam etti. Bons'un oda müziği ve ensemble lar için bestelediği eserlerden bazıları Attacca, Variations, Sextet, Tour, Bref,Draught, First Edition, Feeststuk, Flard and Tour à Tour'dur. Bestecinin Eserleri Asko Ensemble, Atlas Ensemble, Netherlands Wind Ensemble, Nieuw Ensemble, Radio Chamber Orchestra and Rotterdam Philharmonic Orchestra gibi ünlü isimler tarafından seslendirildi.
1980 yılında Joël Bons Nieuw Ensemble'i kurdu ve tüm etkinlik programlarindan sorumlu kişi oldu. Bunun yanında  Complexity(1990), Rules and Games (1995), Improvisations (1996), the multicultural Festival of Plucked Instruments (1998), and The Refined Ear (on microtonality, 2002) gibi Festivalleri organize etti. Bons, Hollanda Festivali, Gaudeamus , ISCM,Donemus,Rotterdam Sanat Konseyi ve Concertgebouw'da sanat danışmanı olarak görev yaptı.
Bons Nieuw Ensemble için cd kayıtlarının süpervizörlüğünü  üstlendi ve kemancı Irvine Arditti ile solo bir cd kaydı yaptılar. Film yönetmeni Frank Scheffer ile Boulez' Eclat üzerine bir belgesel yayımladılar.
1988 yılında Bons Hong Kong Müzik Günleri'ne katıldı. Tüm Çin'i dolaşarak oradaki yeni jenerasyonun Çinli bestecileriyle tanıştı.1991 yılında Nieuw Ensemble çin'li yetenekli bestecilerin müziklerini batı seyircisine taşıyarak Çin müziğinin uluslararası bir atılım yapmasını sağladı.
1998 yılında Bons ve Nieuw Ensemble,  kinayeli bir şekilde deprem etkisi yaratan ,bariz şekilde canlı  ve macera dolu programlarıyla Prince Bernhard Vakfı ödülüne layık görüldü.
2002 yılından itibaren Bons, Yakın Doğu ve Merkez Asya'da sanatsal bir araştırma başlattı ve Asya ve Avrups'lı müzisyenleri bünyesine alan Atlas Ensemble'ı kurdu.  2005  yılında bu grupla yaptıkları çalışmalar çok önemli Amsterdam Ödülü'ne getirdi. Aynı yıl şu an kompozisyon bölümünün sanatsal yönetmenliğini yaptığı Amsterdam Konservatuarı'nda misafir profesor olarak ders vermeye başladı. Paris'teki Festival d'Automne 'nin isteği üzerine Scene artistique du Moyen-Orient müzik programında çalıştı ve bu program dahilinde 2007 yılının baharında Şam ve Tahran'a gitti. 
2009 yılında her Ağustos ayında Amsterdam Konservatuarı'nda düzenlenen ve interkültürel müziklerin yaratıldığı bir labaratuar olan Atlas Akademisi'ni  kurdu.
www.atlasensemble.nl/atlas-academy.html.

Joel Bons
Ufuk Soygürbüz
Kıvanç Fındıklı
Ozan Evruk
Hüseyin Uçar
Zeynep Özşuca

Kamran İnce, besteci

Kamran İnce Los Angeles Times gazetesi tarafından, "Modern müzikle bağlantısını koparmadan egzotik kalabilen nadir bir besteci" olarak nitelendirilmiştir. 1960 yılında Montana'da Türk ve Amerikalı anne-babadan dünyaya gelmiştir. Doktora derecesini Eastman School of Music'den alan sanatçı halen İTÜ Dr. Erol Üçer Müzik İleri Araştırmalar Merkezi'nde (MİAM) Eşbaşkan ve University of Memphis'te kompozisyon profesörü olarak görev yapmaktadır. 

Eserleri dünyanın önde gelen orkestraları tarafından seslendirilmektedir. Sadece onun müziğine ayrılmış konserler arasında Hollanda Festivali (Amsterdam), CBC Encounter Series (Toronto), Uluslararası İstanbul Müzik Festivali, Estoril Festivali (Lizbon), TurkFest (Londra), ve Globalizasyonda Kültürel Etkileşimler Festivali (Ho Chi Minh City) sayılabilir. Senfoni orkestraları ve oda müziği grupları için olan çalışmaları yanında bale ve film müzikleri de bestelemiştir. Sayısız ödülleri arasında Prix de Rome, Guggenheim ve Lili Boulanger ödülleri sayılabilir. Waves of Talya adlı eseri Chamber Music Magazine tarafından, "20. yüzyılın en iyi oda müziği eserleri" listesinde yer almıştır. Tüm eserleri Schott Music Corporation tarafından yayınlanmaktadır.

Son çalışmaları arasında Kayıp Bir Dünya için Müzik (ambiant müzik projesi) (2007); Chanticleer Mes projesi için Gloria (Her yerde) (2007) (Warner CD, 2007); Present Music'in 25. Yıldönümü için, kadın korosu, çocuk korosu, orkestra için Hammers and Whistlers (Çekiçler ve Islıkçılar) (2006); Opus 21 için Last Night in İstanbul.. (Dün Gece İstanbul'da..) (2006); Netherlands Blazers Ensemle için aranje ettiği farklı eserlerinden oluşan Turquoise (2005) adlı proje (NBELive CD, 2006); Galatasaray'ın 100. yıldönümü için yazdığı 5. Senfoni Galatasaray; ve Uluslararası İstanbul Müzik Festivali için 2003 İstanbul terörist bombalamalarında kaybedilenler anısına yazdığı Requiem Without Words (2004) sayılabilir.

İnce'nin 3. ve 4. Senfonilerinin yer aldığı son orkestra CD'si bestecinin yönetimindeki Prag Senfoni Orkestrası ile Naxos serisinden çıkmıştır. Flight Box (Uçuş Kutusu), In White (Beyaz) ve Turquoise gibi eserleri In White (Innova 600) adlı CD ile Innova'dan çıkmıştır ("Walt Disney'in Fantasia'da ışıkla yaptığını Kamran İnce In White'ta sesle yapıyor" - Innova). 2. Senfoni Fall of Constantinople (İstanbul’un Düşüşü), Remembering Lycia (Likya'yı Hatırlamak) ve Arches (Kemerler) adlı eserlerden oluşan CD'si Decca'nın Argo serisinden (Fall of Constantinople) çıkmıştır. Ayrıca iki oda müziği CD'si de bulunmaktadır: Kamran Ince (Northeastern) ve Kamran Ince & Friends (Albany). Önder Piyano İkilisi tarafından seslendirilen Sheherazade Alive, EMI Classics'ten, Rüya Taner tarafından seslendirilen Gates ise A.K. Müzik'ten çıkmıştır. Türkiye'de çıkan film müziklerinden Kuşatma Altında Aşk ve Afrodizyak, Universal/RAKS tarafından (Kamran Ince Music for Films), Şarkıcı ise Universal Turkey tarafından yayınlanmıştır. 

İnce'in halen üzerinde çalıştığı proje Crawford Greenewalt Jr. III tarafından sipariş edilen ve Sardis/Lidya kazılarının (Harvard ve Cornell Üniversiteleri’nin sponsorluğunda) 50. yıldönümü için yazdığı Judgement of Midas (Midas’ın Hükmü) adlı operadır. Opera 2010’da sahnelenmiştir. Gelecek projeler arasında Istanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti kutlamaları için orkestra eseri ve Los Angeles Piano Quartet için Arizona Friends of Chamber Music tarafından ısmarlanan Piyano Kuarteti bulunmaktadır.
www.kamranince.com

Kamran İnce

KATHERINE MURDOCK, viyola


Katherine Murdock kariyerine solist, oda müzigi sanatçısı ve egitmen olarak devam etmektedir. Orpheus Chamber
Orchestra, the Boston Chamber Music Society ve the Brandenburg Ensemble gibi gruplarla dünya çapında konserler
vermistir. 6 yıl boyunca Mendelssohn Yaylı Çalgılar D.rtlüsü’nde çalmıstır. Bu d.rtlüyle uluslararası turnelere çıkmıs ve
yeni eserlerin ilk seslendirilisini gerçeklestirmistir. Marlboro Festivali kapsamında Music from Marlboro ile çıktıgı turnede,
40. yıld.nümü konserlerini Philadelphia ve New York’taki Carnegie Hall’da gerçeklestirmistir.Beaux Arts Trio’nun misari
olarak ‘Great Performers at Lincoln Center’ konser serilerinde yer almıs,son dönemlerde Guarneri,Emerson,New Zealand,
Audubon,Axelrod, ve Vermeer Yaylı Çalgılar D.rtlüsü’nün misari olarak konserler vermistir. Solist olarak ise birçok
orkestranın yanı sıra Fairfax Symphony, Reading Symphony, New England Chamber Orchestra ile sahneye çıkmıs, Boston
Musica Viva ile West German Radio ve BBC için konser vermistir. Sanatçının orkestra kariyeri Boston ve National Symphony
ile verdigi kapsamlı konserlerin yanında 1996 yılında New York Philharmonic’te geçirdigi bir yılı kapsamaktadır.12 yıldır
Orpheus Chamber Orchestra ile konserler verip kayıtlar yapmaktadır. Sanatçı sayısız yaz festivaline katılmıstır. Edinburgh,
Salzburg ve Gulbenkian Festivalleri, Prussia Cove’daki International Musicians Seminar ve ABD’deki Aspen, Tanglewood,
Mostly Mozart, Ravinia, La Musica of Sarasota ve Santa Fe Chamber Music Festivali bunlardan bazılarıdır.Murdock,Boston
Conservatory’nin bazı fakülteleriyle,Longy School,Wellesley College,the Hartt School of Music’te ve misar sanatçı olarak
da Harvard University ve University of Delaware’de görev yapmıstır. 8 yıl boyunca SUNY Stony Brook fakültesinde hizmet
vermistir, simdiyse University of Maryland’de doçenttir. Yazın Yellow Barn ve Kneisel Hall Festivalleri’nde bulunmaktadır.
Piyanist düzenli olarak Los Angeles Piano D.rtlüsü ve Left Bank Concert Society of Washington D.C’nin üyesi olarak
konser vermektedir.

Katherine Murdock
Kıvanç Tire

Kiya Tabassian,  Sitar, vokal ve sanat yönetmenliği

1976 yılında Tahran, İran'da doğdu. 14 yaşında ailesiyle birlikte Quebec'e göç eden Tabassian, bu göçle birlikte antik Pers müziği geçmişiyle oluşturduğu kariyerini de (sitar ve vokal) taşımış oldu. Besteci, müsizyen ve tarihi bir yol gösteren idealiyle çıktığı bu yolda kendisini Pers müziği alanında sürekli geliştirmeye, sık sık Reza Gassemi ve Kayhan Kalhor ile buluşmalaları yardımıyla devam etti. Aynı zamanda Montréal Konservatuarı'nda Gilles Tremblay ve Michel Gonneville ile bestecilik çalıştı. Yıllar süren profesyonel aktiviteler sonrasında Mike Cole ve kardeşi Ziya ile 1988'de Constantinople Ensemble'ı kurdu. Ansamblın amacı Rönesans Avrupası, Akdeniz ve Orta Doğu müziğinin köklerinden faydalanmaktı. Kiya dünya çapında birçok sahnede çaldı ve birbirinden oldukça farklı projelerde besteci, icracı ve doğaçlamacı olarak yer aldı. Bunların arasında Radio-Canada ile 1996'dan beri birlikte yapılan çalışmalar; 2002 - 2005 yılları arasında Akdeniz müziğinin tarihi ve repertuarının araştırılması için kurulan Uluslararası MediMuses projesinde aktif olarak rol almak, ve bir çok yayımlanma ve kayıt projesinin başını çekmek; 2009 yılından beri Atlas Ensemble (Hollanda) ile yapılan ortak müzikal çalışmalar; Atlas Academy'ye hoca olarak katılım ve çağdaş müziği sözlü geleneği birbirine bağdaştıran bir proje bulunmaktadır.

Birçok müzik gurubu ve enstitü Kiya'nın bestecilik yeteneğinden yararlanmak istemiştir, bunlar arasında Nouvel Ensemble Moderne ve Union Européenne de Radio-Télévision sayılabilir. 2005 Eylül ayından beri 3 yıl boyunca Müzik Komitesi Başkanlığı'nı yürüttüğü Conseil des arts de Montréal'in bir üyesidir. Kiya'nın sanatsal araştırma ve çalışmaları Canada Council for the Arts ve Council des arts et des lettres du Québec tarafından desteklenmektedir.

Kiya Tabassian

Kurt Rohde, besteci 

 

Viyolacı ve besteci Kurt Rohde; "Rome Prize", "Berlin Prize", "Guggenheim Fellowship", "Lydian String Quartet Commission Prize" ve Amerikan Sanat Akademisi "2015 Arts and Letters Award in Music" ödüllerini kazanmıştır. Aynı zamanda besteleri için New Music USA – Commissioning Music/USA, NEA ve Barlow, Fromm, Hanson ve Koussevitzky Foundations ödüllerini kazanmıştır. Kurt Left Coast Chamber Ensemble ile birlikte çalar ve eserler yazar. Kaliforniya Üniversitesi'nde Bestecilik bölümünde profesör olan Kurt, 2012-2013 yıllarında Radcliffe Enstitüsün`de ileri sınıflara ders vermistir.
Hobileri triple IPAs, Philip K. Dick, ve son zamanda yayınlanan bütün filmlerdir. Daha fazla bilgi için www.KurtRohde.com sitesini ziyaret edebilirsiniz
.

Kurt Rohde
La Mer Quartet

‘LA MER, Quartet’


Deniz Toygür, Marion Devaud keman; Can Sakul, Viyola; Mary Elliot, Çello
2010 yılında Lozan Konservatuarı’nda Türkiye, Ingiltere ve Isviçre’den oda müzigi tutkusunu paylasan, repertuarın az
bilinen eserlerini seslendirmeyi amaçlayan genç müzisyenler tarafından kuruldu. Lozan’daki kariyerlerine Radio Suisse
Romande’da canlı yayınlanan Türk bestecilerin eserlerinden olusan konserleriyle basladılar. Avrupa’da az tanınan bu müzik
tarzının dinleyiclerin ilgisini çekmesi üzerine kuartet Türk eserlerini repertuarın bilinen eserlerinin yanında seslendirerek
Avrupa’ya tasıma amacı edindi. Enerjileri, benzersiz sahne hakimiyetleri ve yaratıcı konser programlarıyla .vgü toplayan
yaylı d.rtlü Isviçre’de en basta Cenevre “La Tribune des Jeunes Musiciens” ve “Les Salons” kapsamında olmak üzere çesitli
konserler verdi. Gelecek sezon Londra’da ve Brüksel’de konserler gerçeklestirecek olan kuartet Kapadokya Klasik Keyier
Festivali’nde yer almaktadır.

 

Matthew Hall

Matthew Hall, kontrabas 

 

ABD’nin Virginia eyaletinde doğdu ve büyüdü. İlk okul sırasında saksafon çalmaya başlamış ve yerel yarışmasında birincilik ödülü almıştır. Sonra Virginia Commonwealth Üniversite’sine kayıt olup Caz ve Klasik okumuş. Oradan Müzik Performans lisansı alarak takdir ile mezun olduğndan beri profesyonel müzisyen olarak çalışmaktadır. The Tommy Dorsey Orchestra, Jimmy Cobb, Rene Marie, Matt Wilson, John D'Earth, Howard Curtis, Dena Derose, Kevin Mahogany, Dave Allen, Imer Demirer, Efkan Ogur, Sarp Maden, Nedim Nalbantoglu, Sibel Kose gibi bir sürü büyük müzisyen ile turneye çıktı ve sahne paylaştı. İstanbul’da hayatını sürdürüyor.  

 

Marc Mellits

MARC MELLITS, besteci


1966’da Baltimore, Maryland’de dogan Marc Mellits kendi jenerasyonunun en önde gelen Amerikan bestecilerinden
sayılmakta ve dünya çapında birçok konser yönetmektedir. Enerjik ritmler, uçusan bir lirizm ve renkli orkestrasyonların
dinleyiciyle direk iletisim kurmak için bir araya geldigi, benzersiz bir müzikal tarzı vardır.
Mellits’in müzigi genelde iç organlarda hissedilen, dinleyiciyle derin bir bağ kuran müzik olarak tanımlanmaktadır.
“Akıllı olduğu kadar duygusal da bir müzikti; dinleyicilerin sallandıklarını, baslarını salladıklarını ve ellerini kıpırdattıklarını
gördüm” (New York Press). Beste yapmaya çok erken yasta baslayan Mellits, altı yasında piyano dersleri almadan çok daha
önce piyano için müzik yazmaktaydı. Müzik ögrenimine Eastman School of Music, Yale School of Music, Cornell University
ve Tanglewood’da devam etti. Mellits kısa ve birbirinin karsıtı güçlü ve bölümleri bir araya getirecek sekilde beste
yapmaktadır. Müzigi, renkli, kusatıcı ve bir sonraki adımı her daim gözeten bir yapıdadır. Mellits’in müzigi dünya çapındaki
büyük topluluklarca, ayrıca Kronos Quartet, Orpheus Chamber Orchestra, Sergio and Odair Assad, Bang On A Can All-Stars,
Eliot Fisk, Andrew Russo, Canadian Brass, Nexus Percussion, Real Quiet, New Music Detroit, Musique En Roue Libre (France),
Fiarì Ensemble (Italy), Society for New Music, Syracuse Symphony Orchestra, ve Albany Symphony's Dog's Of Desire gibi
gruplar tarafından çalınmıstır. Marc Mellits, kurulmasında katkısı bulundugu, performans gruplarıyla yeni ve alternatif
isbirligi yolları arayan saygın Common Sense Composer’s Collective’de aktif görev üstlenmektedir. Besteci aynı zamanda
Mellits Consort adlı kendi toplulugunu yönetmekte ve bu grupta klavye çalmaktadır. 2004 Foundation for Contemporary
Arts ödülü’nü almaya hak kazanmıstır. Bestecinin müzikleri Black Box, Endeavour Classics, Cantaloupe, CRI/Emergency
Music, Santa Fe New Music, & Dacia Music etiketleri altında bulunabilir. Sanatçı New York’un kuzeyinde esi ve iki kızıyla
yasamakta ve büyük bir zamanını da Romanya’da geçirmektedir.

MARK HILL, obua


Mark Hill genis üne sahip bir obua solisti,oda müzisyeni,orkestra sanatçısı ve ögretmendir.New York Filarmoni Orkestrası,
Los Angeles Oda Orkestrası,ABD Ulusal Senfoni Orkestrası,San Diego Senfoni Orkestrası,Academy of
St.-Martins-in-the-Fields, Orpheus, Mostly Mozart ve St. Luke Orkestraları simdiye kadar davet aldıgı orkestralar
arasındadır.Uzun yıllar New York Chamber Symphony üyesi olmasının ardından su an ABD Ulusal Filarmoni Orkestrası' nın
birinci obuacısıdır. Kendisinin derin oda müzigi deneyimleri Lincoln Center Oda Müzigi Toplulugu, Guarneri Yaylı
Dörtlüsü,New York Nefesli Beslisi,Bach Aria Group,Mendelssohn Yaylı D.rtlüsü,Claude Frank,Paula Robison ve Aspen
Nefesli Beslisi ile ortak çalısma ve konserlerini kapsar.Ayrıca Chamber Music Northwest ile de konserler vermis olup
halen Washington D.C'deki Left Bank Konser Toplulugu üyesidir ve Vermont Yellow Barn Oda Müzigi Festivali'nde ders
vermektedir. 1982 -2005 yılları arasında da New York kökenli bir grup olan Sylvan Winds ile çalısmıstır.Mark Hill, önde
gelen müzik sirketleri için birçok kayıt yapmıstır.Grammy adaylıgına gösterilen ve Angel Records ile kaydettigi Copland’ ın
Sessiz Sehir eseri, Gerard Schwarz ve New York Chamber Symphony ile kaydettigi Tiyatro için Müzik kayıtları bunlardan
birkaçıdır. Amerikan müziginin örneklerinden olusan ve Albany Records’tan çıkan Alchemy isimli solo albümü henüz
piyasaya çıkmıstır. Hill, North Carolina School of the Arts'daki egitiminden sonra yüksek lisans egitimini Ronald
Roseman'ın ögrencisi olarak SUNY Stony Brook'ta tamamlamıstır.Ayrıca Richard Killmer,Joseph Robinson,ve Heinz
Holliger ile de çalısmıstır. Sanatçı, Ithaca College, Mannes College of Music, Columbia Üniversitesi ve New York
Üniversitesi - Purchase'ta dersler vermis olup halen University of Maryland School of Music'te obua profesörüdür.

 

Mark Hill

Márta Gulyás (Piano), Budapest/Madrid

Piyano çalışmalarına 5 yaşında Macaristan'da başlayan Márta Gulyás, eğitimine Budapeşte Liszt Ferenc Müzik Akademisi'nde István Lantos ile devam etti. Mezuniyetinin sonrasında Moskova Çaykovski Konservatuvarı'ndan ünlü piyanist Dmitri Bashkirov ile çalışmak üzere burs aldı. Kariyeri süresince, 1985 yılında Macaristan Kültür Ödülü  ve 1998'de Liszt Ferenc Ödülü'ne layık görüldü. Budapeşte, New York, St. Louis, Chicago, Prag, Sofya, Krakow, Paris, Barcelona, Madrid, Londra, Dublin, Berlin, Viyana, Cenevre, Zürih, Basel, Roma, Milano, Münih, Hamburg, Helsinki, Göthenburg, Zagreb, St. Petersburg, Kiev, Moskova ve Şam gibi dünyanın çeşitli şehirlerinde konserler verenve festivallerde bulunan Márta Gulyás'ın ilgisi son zamanlarda oda müziğine yönelmiştir. 

Vilmos Szabadi, Denes Kovács, Miklós Perényi, Csaba Onczay, Daniel Shafran, Gérard Caussé, Gustav Rivinius, Guy Deplus, Michaela Martin, Péter Csaba, García Asensio, Frans Helmerson, Christoph Henkel gibi sanatçılarla aynı sahneyi paylaşmıştır. Halen Liszt Ferenc Müzik Akademisi'nde Oda Müziği Bölümü Başkanı olan ve  Madrid Uluslararası Oda Müziği Enstitüsü'nde aynı görevi yapmakla beraber piyano dersleri de veren Marta Gulyas, sık sık Finlandiya, İsveç, İtalya, İspanya, Yunanistan, Almanya ve Macaristan'da ustalık sınıfları düzenlemektedir. 

Sanatçının Hungaroton ve Biblioservice firmaları ile kayıtları bulunmaktadır.

 

Mehmet Gökhan Bağcı, çello

 

1990 yılında Antalya’da doğdu. Profesyonel viyolonsel çalışmalarına Bilkent Üniversitesi Müzik Hazırlık Lisesi'nde başlayarak tam burslu olarak Arthur Rahmatulla'nın sınıfından mezun oldu. 2011 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarında Prof. Ozan Tunca'nın sınıfından mezun oldu. Güher & Süher PEKINEL Ondilene işbirliği ile, "Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler” projesi kapsamında, Leipzig Hochschule für Musik und Theater’da Prof. Peter Bruns’un sınıfına kabul edildi ve 5 ay düzenli olarak derslere katıldı. 2008/2012 yılları arasında, Jungenc Philharmonic Orchestra ve Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası’nda viyolonsel grup şefliğini üstlenen Bağcı, İstanbul Uluslararası Gençlik Orkestraları Festivali , Berlin Young Europe Festival, Festival of the Nations, İstanbul Müzik Festivali ve Brunckner Festival’lerinde görev aldı. İstanbul Akbank Oda Orkestrası, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, Samsun Devlet Opera ve Balesi,Orkestra Akademik Başkent, Orkestra Ankara ve Bilkent Senfoni Orkestrasında konuk sanatçı olarak görev aldı. 15.Uluslararası Genç Müzisyenler Oda Müziği Yarışması’nda grubu ile 1.liği bulunmaktadır. 2012 yılında Hezarfen Ensemble’a davet edilen Bağcı, Micheal ELLISON’un “Mevlana, Say I am” çağdaş oda operasının Türkiye prömiyeri, Rotterdam Operadagen’da ise Dünya Prömiyerini gerçekleştirdi ve aynı zamanda cd kaydında yer aldı. İrlanda Modern Müzik Topluluğu Yurodny Ensemble ile22.Akbank Caz Festivali ve Hezarfen Ensemble Avrupa Turnesi kapsamında, Maerz Müzik Festivali kapsamında Berlin Philharmonic Kammermusiksaal ve Berlin Haus der Festspiele’de konserler gerçekleştirdi.

Balazs Mate, Ruth Phillips, Mauro Valli,  Peter Bruns, Johannes Moser, Wolfgang Boettcher, Benyamin Sönmez, Çağ Erçağ,  Şölen Dikener, Ozan Tunca ile viyolonsel, Ellen Jewett, Özcan Ulucan, Orhan Ahıskal, Ruşen Güneş, Harald Herzl oda müziği kurslarında aktiv olarak katılan Bağcı, her yıl düzenli olarak Klasik Keyifler, Orkestra Akademik Başkent, Hezarfen Ensemble, Oktopus Ensemble, Agso Kuvartet, Ulus Oda Orkestra'sı ve Ankara Gençlik Senfoni Orkestra’sı ile düzenli olarak konserlere katılmaktadır.

Mehmet Gökhan Bağcı
Michael Ellison

MICHAEL ELLISON, Müzikolog-Besteci


Michael Ellison’ın gelenekselligi aynı anda çagdas ve klasik bir duyarlılıkla harmanlayan, tümüyle kisisel, kendine .zgü
müzikal anlatısını sınıandırması gü.. Ellison’ın American Record Guide tarafından “ustalıkla islenmis, güçlü ve
sürükleyici” olarak betimlenen müzigi, degisken ve ritmik bir dil, çagrısımlarla dolu bir atmosfer ve genis bir duygusal
yelpazeye sahip renkler ve kontrastlardan olusuyor. BBC’nin siparisi üzerine Türk çalgıları, çello ve orkestra için
besteledigi ‘Türk’ Konçertosu K.219’un prömiyeri, 21 Kasım 2008’de Londra’da, sef Pascal Rophé yönetiminde, BBC
Senfoni Orkestrası, çellist Gemma Roseeld ve Ali Tüfekçi Ensemble tarafından gerçeklestirildi. 2011’de, Ellison’un operası
Say I Am You-Mevlana’nın prömiyerinin, Borusan Istanbul Filarmoni Orkestrası ile Rotterdam Operadagen ve Belçika’lı
Muziektheater Transparant’ın ortak yapımı olarak gerçeklestirilmesi planlanıyor. Michael Ellison’ın besteleri, basta New
York Youth Symphony, Gaudeamus festival, National Endowment for the Arts (A.B.D) Copland House, Fulbright
Foundation, Beebe Foundation, Ojai Festival, Barlow Endowment ve ASCAP gibi birçok kurum ve festivalde .düller
almıstır. Michael Ellison 2002 yılından beri Istanbul Teknik Üniversitesi MIAM Müzik Ileri Arastırmalar Merkezi’nde
egitim vermiş. Şuanda İngilterede Bristol Üniversitesinde Kompozisyon dersi vermektedir.

Murat Salim Tokaç , Tambur & Ney  

 

Günümüzün önde gelen ney ve tanbûr icrâcılarından olan Dr. Murat Sâlim Tokaç, 1969 yılında Kırıkkale’de doğdu. 1992 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu ve aynı fakültede Mikrobiyoloji doktorası yaptı. 1991 yılında Kültür Bakanlığı Samsun Devlet Klâsik Türk Müziği Korosu’na ney ve tanbur sanatçısı olarak atandı. 2004 yılında aynı koronun şefliğine getirildi. 2007 yılında İstanbul’da kurulmuş olan İstanbul Devlet Türk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğu’na atandı. Yurt içinde koroyla katıldığı konserlerin yanısıra solo resitaller verdi ve TV programlarına katıldı. Değişik topluluklarla ve ferdî olarak Avrupa’nın bütün ülkeleri, A.B.D., Japonya, G. Kore, Malezya, Azerbeycan, Ermenistan, Avustralya ve Rusya'da  konserler, ney ve tanbur seminerleri verdi. 1998’de Samsun ilinde KASİAD (Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği) öncülüğünde yapılan değerlendirmede yılın “Müzik Adamı” seçildi ve ödül aldı. 

Pek çok dergide yayımlanmış makaleleri de bulanan Dr. Murat Sâlim Tokaç, hâlen T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü olarak görev yapmakta olup, aynı zamanda İstanbul Devlet Türk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğu Sanat Yönetmenliği görevini de yürütmektedir.

Murat Salim Tokaç

Müge Hendekli, piyano 

 

1975’te İstanbul’da doğdu. 1981-1997 yılları arasında Prof. Ova Sünder’in öğrencisi olarak İ.Ü. Devlet Konservatuarı’nda yarı zamanlı piyano öğrenimi gördü. 1993’te Robert Lisesi ve 1997’de B.Ü. Felsefe Bölümü’nden mezun oldu. 24, 25 ve 29. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali Genç Solistler dizisinde yer aldı. Leontina Margulis, Hüseyin Sermet, Gregory Haimovsky ve Deidre O’Donohue ile masterclass çalışmalarına katıldı. 1999’da New York Üniversitesi’nde Dr. Sara Davies Buechner ile sürdürdüğü master eğitimini tamamladı. Şubat 2003’te, Taylan Memioğlu (tenor) ile birlikte katıldığı Graz’da düzenlenen 5. Uluslararası Schubert ve Modern Müzik yarışmasında şan-piyano kategorisinde yarı finale kaldı. 2002’de İTÜ MİAM Müzik Doktora programına kabul edilerek Devlet Sanatçısı Ayşegül Sarıca ile çalışmalarına başladı. 2007’de doktora çalışmalarını tamamladı. 2004’ten beri, keman sanatçısı Hasan Tura ile konserler vermektedir. 2007’de kurulan Hemera Quartet’in de bir üyesi olan Hendekli, halen, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda korepetitör olarak çalışmaktadır.

Müge Hendej

Nermin Kaygusuz, kemençe  

 

Ankara'da doğdu. Ortaokul ve liseyi Beşiktaş Kız Lisesi'nde bitirdikten sonra kısa bir süre İstanbul Belediye Konservatuarı Türk Müziği bölümüne devam etti. Bu arada tarihinde ilk defa açılan Türk Musikisi Devlet Konservatuarı'nın giriş sınavlarını kazanarak Temel Bilimler bölümünde keman öğrencisi oldu. Dört yıl boyunca Erdoğan Saydam'dan keman dersleri aldı. 1979 yılında mezun olduktan sonra seviye tesbit sınavı ile İstanbul Belediye Konservatuarı keman bölümüne girdi. Burada iki yıl eğitim aldıktan sonra hocasının vefatı üzerine ayrıldı ve çalışmalarına serbest olarak devam etti. 1986-1992 yılları arasında İstanbul Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünden yüksek lisans ve sanatta yeterlik derecelerini aldı. Konservatuar eğitimi boyunca Tülin Korman, Özdal Orhon, Sadeddin Heper, Yalçın Tura, Demirhan Altuğ, Bekir Sıtkı Sezgin, İhsan Özgen, Ercümend Berker gibi değerli hocalarla çalışma fırsatını buldu. Bu arada 1989 yılında Cüneyd Orhon'dan 4 telli kemençe dersleri aldı. İki yıl çok yoğun bir çalışmadan sonra İ.T.Ü. Türk Musikisi Devlet Konservatuarında öğretim görevlisi olarak kemençe derslerine başladı. 2001 yılında Doçent unvanını aldı. 2003 yılında University of Chicago'da Müzik Estetiği üzerine Prof. Dr. Berthold Hoeckner ile çalıştı. Yurtiçi ve yurtdışında çeşitli topluluklarla konserlere katılan sanatçının "Gönülden Damlalar" ile "Kemençe ve Gitarla Saz Eserleri", "Telkâri" adlı CD leri bulunmaktadır. 2005 yılında kurulan ve kurucularından biri olduğu Avaze Klasik Türk Müziği Kadınlar Topluluğu ile konser çalışmalarına devam etmektedir. Türk müziğinin klâsik üslup ve yorumunun yanı sıra yeni ve çağdaş anlayışla icrasının da gerekli olduğuna inanan sanatçı yine kurucusu olduğu "Arayışlar" enstrümantal müzik gurubu ve "Melodias Epicas" çok sesli vokal grubu ile yurtiçi ve dışında konserler vermiştir. Ayrıca 2005 yılından itibaren Faris Akarsu ile kurdukları "Buluşma" ikilisiyle Piyano - Kemençe - Vokal konserleri çalışmaları sürmektedir. 2006 yılında "Muallim İsmail Hakkı Bey ve Musiki Tekâmül Dersleri" isimli bir kitabı basılmıştır.

Nermin Kaygusuz
Nesrin Bayramoğulları

Nesrin Bayramoğulları, viyola


1971 yılında Bulgaristan’da doğdu. Müzik eğitimine 7 yaşında başladı. 13 yaşında Varna Konservatuarı
sınavlarını kazanarak eğitimine devam eden sanatçı 1989 yılında Rusçuk Konservatuarı’ndan mezun
oldu. 1990 yılında zorunlu göç nedeni ile Türkiye’ye gelerek çalışmalarını İzmir 9 Eylül Üniversitesi
Konservatuarı’nda Alp Gültekin ile sürdüren sanatçı 1993 yılında Almanya Düsseldorf Robert-
Schumann Akademisi’nde Prof. Joachim Krist’in öğrencisi olarak kabul edildi ve 2000 yılında aynı
okuldan Yüksek Lisansını tamamlayarak 1. likle mezun oldu. 1997 yılanda Bulgaristan Genç Solistler
yarışmasında 2. lik, 1999 yılında aynı yarışmada 1.lik ödülüne laik görülmüştür. Almanya’da sınav
kazanarak Düsseldorf senfoni orkestrası, Neue Philharmonie Westfalen Orkestrası ve Almanya
Telekom Orkestrasında sanatçı olarak çalışmıştır. 2001 yılında kurulan Akdeniz Üniversitesi Devlet
Konservatuarı’nda 2001-2007 yılları arasında öğretim üyesi olarak görev aldı. Öğrencileri, dünyanın
sayılı müzik otoritelerinden Jürgen Kussmaul tarafından sınıflarına davet edilmiş olup, Mincho
Minchev, Joacim Krist ve Klaus Kangiesser ile de çalışmışlardır. Her yıl Uluslar arası Canetti Müzik
Festivali tarafından Mincho Minchev, Grach, Kanngiesser gibi dünyaca ünlü müzik otoritelerinin yanı
sıra Müzik Akademisyeni olarak 2006 yılından bu yana davet edilmektedir. Nesrin Bayramoğulları
halen Antalya Devlet Senfoni Orkestrası’nda Viyola Grup Şefi Yardımcısı olarak görevini sürdürmekte.
.

Neva Özgen,  kemençe 

1977 yılında Ankara’da doğdu. İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Çalgı Eğitim Bölümü’nden mezun olduktan sonra aynı üniversitenin yüksek lisans ve sanatta yeterlik programlarını tamamladı. Yurtiçi ve yurtdışında birçok festivallerde, Concertgebouw, Berliner Philharmoniker gibi prestijli konser salonlarında, Anatolia Ensemble, Süleyman Erguner Ensemble, Mercan Dede Ensemble, Montreal Tribal Trio, Atlas Ensemble, Nederlands Blazers Ensemble, Nv/Elect.Voices, önemli gruplarla, İhsan Özgen, Hugh Marsh, Butch Morris, Shujaat Hussain Khan, Peter Murphy, Mich Geber, Cihat Aşkın,Kudsi Erguner, Frangiz Ali-Zade, Javanshir Guliev, Theo Loevendi,Karman İnce, Deepak Ram gibi ünlü besteci ve virtüözlerle konserler verdi. Avrupa ve Amerika’da hem Türk Makam Müziği hem de modern ve caz müzik standartlarında performanslarda bulunan Ozgen, 2010 yılında UCSC’de Türk Makam Müziği ve kemence üzerine seminerler ve workshoplar düzenledi. 2009 yılından bu yana Hollanda Amsterdam Konservatuarı”nda dünyadaki etnik enstrümanlar için yazılan yeni müzik calışmalarına icracı ve seminer vermek üzere davet edilmektedir. 2009Anatolia Ensemble ile “Itri ve Meragi”, “Ege ve Balkan Dansları”, İhsan Özgen ile “Legacy” isimli albüm çalışmaları bulunmaktadır. Halen İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı’nda yardımcı doçent olarak kemençe dersleri vermektedir.
.

Nil Kocamangil
Neva Özgen

Nil Kocamangil , cello

 

Türkiye’nin genç ve gelecek vaadeden viyolonselistlerinden Nil Kocamangil; 1989 yılında Istanbul’da doğdu. 1998 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Dilbağ Tokay’ın öğrencisi olarak başladığı eğitimini, 2009 yılında sınıf atlayarak üstün derece ile aldığı lisans diplomasının ardından; önce Hochschule für Musik Köln’de Claus Kanngiesser’in, sonra Conservatoire de Paris (CNSMDP) de Marc Coppey’nin sınıfınlarından almış olduğu iki ayrı master diploması ile tamamladı. Orkestra ile ilk konserini 15 yaşında veren sanatçı, sonraki yıllarda  repertuvarın başlıca eserlerini yerli/yabancı birçok orkestra eşliğinde seslendirdi. “Istanbul Müzik Festivali”, “Euregio Musik Festival”, “Les Estivales de Megéve”, “Amsterdam Oda Müziği Festivali”, “D-Marin Turgutreis Uluslararası Müzik Festivali” gibi festivallerde solo ve oda müziği olmak üzere konserler verdi. Katıldığı ulusal ve uluslararası yarışmalardan birçok ödül kazanmasının yanı sıra; Verbier Festival Akademisi, Kronberg Akademi, Mozarteum Yaz Akademisi gibi başlıca akademiler ve uzmanlık kurslarında Gary Hoffman, Frans Helmerson, Gabor Takacs Nagy gibi önemli sanatçılar ile çalıştı. Nil Kocamangil bütün eğitim hayatı boyunca TEV, Eczacıbaşı Vakfı, DAAD, Borusan Kocabıyık Vakfı, Yehudi Menuhin Live Music Now, Werner Richard - Dr. Carl Dörken Vakfı, Association des Jeunes Talents ve bazı özel sponsorlar tarafından desteklenmiştir. Şu anda öğrenimine ünlü Fransız viyolonselci Gautier Capuçon’un Paris’teki Louis Vuitton Vakfı ile beraber kurmuş olduğu “Classe d’Excellence de Violoncelle” adlı özel sınıfta devam eden sanatçı, ayrıca Tekfen Vakfı bursiyeri olarak; CNSMDP’de Itamar Golan’ın sınıfında (Trio Milhaud ile) ve CRR de Paris’de Miguel Da Silva’nın sınıfında (Hadès Kuartet ile) oda müziği eğitimi almaktadır. The Holland International Music Sessions tarafından 2015-2016 “New Masters on Tour” serisi için seçilen Nil Kocamangil, Eylül 2015’te Amsterdam’daki Concertgebouw salonu da dahil olmak üzere Hollanda'nın dört farklı şehri/salonunda resitaller verecektir. Sanatçı özel bir destek ile 1830 yapımı İtalyan bir viyolonsel kullanmaktadır.

Nusret İspir, klarinet


Hacettepe Universitesi Ankara Devlet Konservatuvari ve Rouen Devlet Konservatuvarlarinda Aykut Dogansoy, Mehmet Ermakastar, Michel Arrignon, Philippe Cuper,Alain Damiens,Alain Boeglin gibi hocalarla çalisarak altin madalya ve birincilikler aldi.
Kazandigi oduller arasinda Dos Hermanas, Fransiz Devlet Diplomasi ve ozellikle Avrupa Klarinet Yarismasi birinciligini sayabiliriz.
Vlademir Askhenazy, J. C. Casadessus, Gennady Rozhdestvensky, J. Mercier, Frederic Aguessy, Dominique My, Alain Damiens, Ysaye Yayli Dortlusu gibi sanatçılarla çalıstı.
Valery Arzoumanof, Philippe Boesman, Ertugrul Oguz Firat, Tugrul Pogun, Fusun Koksal, Orhun Orhon, Mehmet Can Ozer gibi bestecilerin eserlerinin ilk seslendirilisini yapti. Radio France, TRT, Ukrayna, İspanya, Deutsche Welle, Deutsche Kultur radyo ve televizyonlarinda konserler verdi. M. Can Özer’ in Siyah Kalem elektronik müzik projesi ve David Chevalier’ in Pavese siirleri uzerine yaptigi CD’ ler piyasaya sunulmustur.
Turkiye, Fransa, Israil, Ukrayna, Tunus, Almanya, İspanya gibi bir çok ulkede konserler ve master-class'lar vermektedir.
Halen Hezarfen Ensemble ve Bilkent Senfoni Orkestrasi solo klarinetçisidir.

Nusret İspir

Okan Murat ÖZTÜRK, Bağlama

 
Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nde alan Öztürk, yüksek lisansını Hacettepe Üniversitesi Etnomüzikoloji ve Folklor Bölümü’nde gerçekleştirdi. Makam konusu üzerindeki doktora çalışmasını ise 2014’te, İstanbul Teknik Üniversitesi Müzikoloji ve Müzik Teorisi Programı’nda tamamladı.

Temel araştırma alanları (i) Geleneksel Türk Müziği, (ii) Makam Teorisi, Uygulaması ve Tarihi, (iii) Türkiye’de Geleneksel Müzik ve Modernleşme/Batılılaşmadır. Öztürk bugüne dek Türk Müziğinin muhtelif konuları (makam, usul, yerel icra teknikleri, müzik eğitimi, müzik tarihi, milliyetçilik, modernleşme, vb.) hakkında, ulusal ve uluslararası ölçekte makale, bildiri, kitap ve kitap bölümleri yayımlamıştır. Aynı zamanda Türkiye’nin önde gelen bağlama ve lavta icracılarından olan Öztürk, yurtiçi ve dışında sayısız konser vermiş, çok sayıda album kaydı gerçekleştirmiştir. Bengi Bağlama Üçlüsü’nün kurucusu olan Öztürk, ICTM üyesidir. Halen, Ankara’da, Başkent Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.

Okan Murat Öztürk

Oksana Ezhokina, Piyano


Rusya doğumlu Oksana Ezhokina çok aranan bir soloist ve oda müziği sanatçısıdır. Rusya ve
ABD’de bir çok yarışma ve ödül kazanmış olan sanatçı her iki ülkede de solo ve oda müziği
konserleri vermiştir. Son zamanlardaki solo performansları arasında çok olumlu yorumlar alan
Benaroya Recital Hall, Seattle; Davies Hall; San Francisco ve Phillips Collection, Washington, D.C.
konserleri sayılabilir. ABD’nin her tarafından misafir soloist olarak davetler alan sanatçının oda
müziği birlikte çalışmaları arasında Avalon String Quartet, kemancı Ian Swensen, Seattle Chamber
Players, ve Schubert ve Ravel piano triolarını içeren ilk CD’leri Gramophone ve Strad uluslararası
müzik yayınlarından muhteşem yorumlar alan Icicle Creek Piano Triodan bahsedilmelidir.
WFMT-Chicago, KUOW-Seattle, ve Maine Public Radio istasyonlarda sürekli performansları
yayınlanan Ezhokina, çağdaş bestecilerin eserlerini yorumlamak konusuna özel bir önem
vermektedir ve Laura Kaminsky ve Paul Drescher gibi bestecilerin eserlerinin permierlerini

Oksana Ezhonika

Olgu Kızılay, keman 

1977 yılında İstanbul'da doğdu. Keman eğitimine, 1988 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Devlet Konservatuvarı'nda Prof. Hazar ALAPINAR ile başladı. Öğrenciliği sırasında bir çok solo, oda müziği ve orkestra konserleri verdi. Fransa'da kurulan Akdeniz Gençlik Orkestrasına dört kez kabul edildi. On yıllık eğitimini Prof. Hazar ALAPINAR ile tamamlayarak 1998 yılında pekiyi dereceyle mezun oldu. Aynı yıl, Yüksek Lisans eğitimi için,Fransa'da Strazburg Ulusal Devlet Konservatuvarı'nda Prof. Joshua Epstein'ın sınıfına kabul edildi. Buradaki eğitimi süresince okul orkestrası ve oda orkestrasının baş kemancılığını sürdürdü. 2000 yılında Master programında birincilik ve aynı yıl oda müziğinden Altın Madalya alarak mezun oldu.

2000 yılında Strazburg "Volutes" Oda Orkestrasının başkemancılığına getirildi ve Türkiye'ye dönene kadar bu görevi sürdürdü. 1999 - 2002 konser sezonlarında Strazburg Filarmoni Orkestrası, Mulhouse Senfoni Orkestrası ve Bas-Rhin Operasında misafir sanatçı olarak görev aldı. 2001'de Fransa Konservatuvarlar Arası Özel Juri'sinin yapmış olduğu sınavda Konsertist Diplomasını aldı. 2003 yılında Strazburg Ulusal Devlet Konservatuvarı'nın Doktora programından birincilikle mezun olan sanatçı, Fransa'daki eğitimi boyunca bir çok oda müziği konserleri ve çağdaş bestecilerin CD kayıtlarını yaptı. İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, İzmir Devlet Senfoni, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, Bursa Bölge Senfoni Orkestrası, DESO ve İstanbul Senfonietta ile solist olarak konserler verdi. Şu anda yurtiçi ve yurtdışı konserlerini sürdüren sanatçı Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nda 2. Keman Grup Şefi ve Borusan Yaylı Çalgılar Dörtlüsü üyesi olarak çalışmalarına devam etmektedir. Olgu Kızılay, Borusan Kültür ve Sanat tarafından kendisine verilen 1662 yılı Nicolo Amati yapımı kemanla çalmaktadır.

Onur Türkmen
Olgu Kızılay

Onur Türkmen, geleneksel Türk müziği çalgıları ve makamları “hat” ismini verdiği yenilikçi bir yaklaşımla çağdaş müzik alanında kullanması ile tanınan bir bestecidir. 
1972 yılında Eskişehir’de doğdu. 1998 yılında Berklee College of Music Caz Kompozisyon bölümünden, 1999 yılında İ.T.Ü Çevre Mühendisliğinden mezun oldu. 2002 yılında MIAM’da kompozisyon yüksek lisansına başladı. Aynı kurumda 2004 yılında İlhan Usmanbaş ile başladığı doktora çalışmalarının sonunda hazırladığı “Çağdaş Çalgı Tekniklerinin Türk Müziği Çalgılarına Uyarlanması” başlıklı tezini 2009 yılında tamamladı ve Ph.D. ünvanını aldı. 

Sanatçının eserleri Bristol University New Music Ensemble, BL!NDMAN (Brüksel), E-XXI (Antwerp), Yurodny Enssemble (Dublin), Arcobaleni Duo (Alessandria/İtalya), Adapter Ensemble (Berlin), University of Memphis Contemporary Chamber Players, Ellen Jewett, Razumovsky Ensemble (Londra), Talking Drums Trio (Stuttgart), Hezarfen Ensemble (İstanbul), Bilkent Senfoni Orkestrası, İstanbul Modern Music Ensemble’ın aralarında bulunduğu pek çok topluluk ve sanatçı tarafından MUSMA (The Music Masters on Air), ISCM (International Society of Contemporary Music 2012 Belgium World Music Days), Schleswig Holstein Festivali, Maerz Musik Festivali, Kreuztanbul Festivali, Çin-Türkiye İletişim Konserleri, İstanbul Müzik Festivali, Mediterraneus Projesi, Ankara Uluslararası Müzik Festivali ve Akbank Caz Festivalinde seslendirildi.  Klasik Keyifler Festivali atölye çalışmasında 2012 yılında Stephen Hartke, 2013 yılında Jöel Bons ile birlikte bestecilik hocalığı yaptı. 

Bestecinin eserleri Coffee Time Records, Pan Yayıncılık, Kalan Müzik ve Çağsav Müzik tarafından yayınlanmıştır. 

2004-2007 yıları arasında Bilgi Üniversitesi Müzik bölümünde teori ve çalgı bilgisi dersleri veren sanatçı, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinde öğretim üyesi görevini sürdürmektedir. 

www.onurturkmen.info 

Orhan Ahıskal

Barok ve barok öncesi eserlerin otantik icra çalışmalarından çağdaş müziğin “avant-garde” eserlerine kadar çok geniş bir daĝarcıĝa sahip olan Ahıskal, kuşağının en önemli kemancılarından biri olarak kabul edilmektedir. Hakkında “Olağanüstü bir müzisyen … birinci sınıf bir solist”, “Heyecan verici bir tutku ile hassas duyarlılığın en tatmin edici bileşimi”, “Güzel bir ton, olgun bir repertuvar ve stil anlayışı ve kusursuz bir entonasyonla apayrı bir kemancı” gibi yorumlar yapılan Ahıskal, bugüne kadar seçkin oda müziği toplulukları ile Almanya, A.B.D., Birleşik Krallık, Bosna-Hersek, Cezayir, Fransa, Hırvatistan, İspanya, İtalya, Kıbrıs, Litvanya, Rusya, Şili, Ukrayna ve Yunanistan'da verdiği 180'dan fazla konserin yanı sıra üç kıtada 90’in üzerinde resital verdi. Solist olarak İngiltere, A.B.D., Azerbaycan ve Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı Senfoni, Antalya ve Bursa Devlet Senfoni, Sheffield Festival, Hartt Senfoni, Connecticut Virtuosi, Orkestra Akademik Başkent, Bakü Filarmoni Kara Karaev Oda Orkestrası gibi orkestralarla da birçok konser veren Ahıskal kendisine ithafen yazılmış iki ayrı keman konçertosunun dünyada ilk seslendirilişlerini gerçekleştirdi.

 

Çeşitli uluslararası yarışmalarda ödüller kazanan Ahıskal, Ankara Devlet Konservatuvarı ve Manchester Kuzey Kraliyet Müzik Koleji’ndeki eğitimini takiben A.B.D.’de keman ve oda müziği çalışmalarını dünyaca ünlü Emerson Yaylı Çalgılar Dörtlüsü’nün üyeleriyle sürdürdü ve Müzik Sanatları Doktoru derecesini aldı. Prof. Dr. M. Orhan Ahıskal halen Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü kurucu başkanı ve 2013 Donizetti Ödülleri'nde Yılın En iyi Oda Müziği Topluluğu olarak aday gösterilen Ankara Üniversitesi Solistleri Oda Müziği Topluluğu’nun da kurucu üyesidir.

Onur Ahıskal

Oya Levendoğlu, Ud 


1974 yılında Seydişehir’de doğdu. Müziğe 8 yaşında mandolin çalarak başladı ve 14 yaşından    itibaren ud sazı ile tanışarak müzik yaşamını bu saz ile devam ettirdi. 1991 'de Selçuk Üniversitesi Müzik Eğitimi Bölümü'nü kazanarak Gülçin Yahya ile çalışmaya başladı. 1995 yılında Selçuk Üniversitesi Müzik Eğitimi Bölümünden mezun oldu. Aynı yıl bu üniversitede yüksek lisans eğitimine başladı ve Türkiye’nin “ses fiziği”  alanında tanınmış bilim adamlarından olan Prof. Dr. Ayhan ZEREN ile çalıştı. 1996’da Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi olarak atandı. 1998-2002 yılları arasında doktorasını yapmak üzere Gazi Üniversitesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı’na görevlendirildi ve sazı ile ilgili çalışmalarını  Prof. Mutlu Torun ile  sürdürdü. Prof. Dr. Cihat CAN danışmanlığında yürüttüğü “XIII. Yüzyıldan Günümüze Kadar Varlığını Sürdüren Makamlar ve Değişim Çizgileri” isimli tezi ile bu programdan 2002 yılında mezun oldu. 2006 yılında Müzik Bilimleri alanında Doçent, 2012 de Profesör ünvanını aldı. Çalışma alanları Türk makam müziği teorisi, icrası, eğitimi ve  felsefesi alanlarında yoğunlaştı.

Akademik çalışmalarına devam ederken icracı özelliğiyle de yurt içi ve yurt dışında ud sanatçısı olarak konser ve resitaller verdi. 2005 yılında “Oda Orkestrası Eşliğinde Ud ve Makamsal Ezgilerimiz” adlı projesi kapsamında Münir Nurettin Beken tarafından bestelenen Ud Konçertinosu’nu dünya prömiyerini İstanbul Oda Orkestrası eşliğinde Cemal Reşit Rey konser salonunda gerçekleştirdi. Sanatçı tarafından yürütülen projenin ürünü olan bu konçertino, Türkiye’nin ilk ve tek Ud Konçertinosu'dur. Aynı isimli bir de Cd çalışması bulunan Levendoğlu, geleneksel ezgileri modern tınılarla birleştiren bir icra stiline sahiptir. 

Halen, Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü'nde öğretim üyesi olarak görevini sürdürmektedir.

Oya Levendoğlu

Ozan Tunca, çello

Müzik yaşamına 1984 yılında H.Ü. Ankara Devlet Konservatuvarı’nda başlayan Tunca öğrenimini ABD Louisiana ve Florida Eyalet Üniversitesilerinde sürdürdü ve 2004 yılında ülkeye döndü. Tunca’nın ABD’deki öğrenimi Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Vakfı ve Sevda Cenap And Vakfı tarafından desteklendi. Sanatçı, müzik yaşamı boyunca, Prof. Doğan Cangal, Prof. Dennis Parker, Prof. Lubomir Georgiev ile çalışma fırsatı buldu. Sanatçı, H.Ü. Devlet Konservatuvarı Senfoni Orkestrası, Florida State Philharmonia, Bursa Bölge Senfoni Orkestrası, Antalya Senfoni  Orkestrasıve Bilkent Senfoni orkestrası eşliğinde solo konserler verdi. Boğaziçi Ün. Albert Long Hall, İzmir Sanat, Süreyya Operası, Borusan Konser Evi gibi konser merkezlerinde resitallerle, Ankara ve Eskişehir Uluslararası müzik festivallerinde konferans/konserlerle dinleyicilerle buluştu. 1990 ve 1994 yıllarında H.Ü. Devlet Konservatuvarı Konçerto Yarışmasını kazandı. Yine 1994 yılında, British Council tarafından düzenlenen Yılın Genç Müzisyeni Yarışmasında ve 1996 yılında Monroe Symphony Legaue tarafından düzenlenen Konçerto Yarışmasında yarı finale kalan sanatçı Numus 2002 Pan-Am Oda Müziği Yarışması’nda Quartet alla Turca ile birlikte Birincilik Ödülü aldı. Klasik Müziğin yaygınlaşması ve daha geniş bir kitle tarafından anlaşılması için çalışmalar yapan sanatçı “Klasik Müziğe İlk Adım” adlı TV programı, “60 Dakikada Klasik Müzik” adlı kitap ve “Klasik Müzikle Tanıştır” adlı projenin üreticisi oldu. Tunca, halen Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarında öğretim üyesi olarak görevine devam etmektedir.

Ozan Evrim Tunca

Önder Baloglu, violin  

 

Önder Baloğlu 1988 yılında Adana'da doğdu. Kendisi müzik kariyerine Profesör Ferhang Huseynov'dan keman dersleri alarak başladı ve Almanya, Essen 'de ki Folkwang Sanat Üniversitesinde Profesör Nana Jashvili, Pofesör Pieter Daniel ve Profesör Andreas Rei ve bununla birlikte dünyaca bilinen müzisyenlerden Vadim Guzman, Gordan Nikolic, Ivry Gitlis ve Patricia Kopatchinskajay'la çalışma şansı yakalayarak müzik eğitimine devam etti.
 

Kendisi solist olarak Türkiye'de Bursa, Antalya, Çukurova ve İzmir Bölgesi Senfoni Orkestralarında, yurt dışında Koblenz Rheinische Yerel Filarmoni Orkestrası ve Bochum Sinfonide çaldı. Türkiye'de TRT ve Almanya'da ZDF ve WDR 3 televizyon kanallarına katıldı.

 

Solist  çalışmalarının yanı sıra, Baloğlu oda müziğine olan ilgisi  onun pek çok topluluğu kurmasını , konserler vermesini veya buralardaki organizasyonlarda yarışmalara katılmasını sağlamıştır; bunlardan bazıları Berlinde Konzerthaus, İstanbul - Esswn Avrupa Kültürel Başkentleri konserleri ve Genç Avrupa Klasik Festivali, avrupaya uzanarak , özelliklede Almanya'da pek çok konserler vermiştir. 2015 yılındaki konserler sezonunda, Essen, Katakomben Tiyatrosunun sanat direktörü olarak oda müziği konser serilerini başlattı. Türkiye, Almanya ve uluslararası orkestralarda orkestra liderliği yaptı ve Almanyanın bazı çok prestijli konser salonlarında Klangverwaltung München Orkestrasının üyesi olarak performanslar gerçekleştirdi.

 

Pek çok ülkede pek çok konserler verdi bunlardan bazıları, Türküye, Çin, Hindistan, Rusya, Arjantin, Brazilya ve Peru. Profesör Pieter Daniel ve Profesör Andreas Andreas Reiner ile yüksek lisan çalışmalarının yanısıra kendisi aynı zamanda Folkwang Sanat Üniversitesinde Profesör Pieter Daniel 'in asistanlığını yapmaktadır. Buunla birlikte Baloğlu 2013 yılından bu yana Düsseldorf - Duisburg German Rhein Oper 'de orkestra şefliği yapmaktadir. 

Önder Baloğlu

Özcan Ulucan, keman

1973 yılında Bulgaristan`in Sumen şehrinde doğan Özcan Ulucan, müzik eğitimine altı yaşında Zdravka ve Veselin Spirov ile başladı.Ilk konserini dokuz yaşında, piyanist kızkardeşi Birsen Ulucan ile; orkestra eşliğinde ise onüç yaşında, Sumen Filarmoni Orkestrasıyla verdi. Daha sonra Varna "D.Hristov" Müzik Okulunda dört yıl Genoveva Burova ile çalıştı. 1989 yılında ailesiyle birlikte Türkiye`ye göç etti ve Saim Akçil’in öğrencisi oldu. 1993 Mimar Sinan Üniversitesi Konservatuvarından mezun oldu ve aynı yıl Türk Eğitim Vakfı bursunu kazanarak Londra`ya gitti. Burada Guildhall Müzik Okulunda Yfrah Neaman ile iki yıl solistlik eğitimi gördü ve 1995`te üstün başarıyla buradan mezun oldu. 1995 ile 1998 yılları arasında, Ankara Devlet Konservatuvarında Rus kemancı Viktor Pikaizen ile Yüksek Lisans- "Master" çalışması yaptı. Bundan sonra Eczacıbaşı Vakfı`nın desteği ile Almanya`ya gitti. Burada önce Joshua Epstein ile „Konser Olgunluk“  Diploması, sonra Maxim Vengerov ile Solistlik Diplomasi çalışmalarını 2004 yılında, Vengerov ile birlikte verdiği konserle üstün başarıyla tamamladı.

Özcan Ulucan ulusal ve uluslararası birçok yarışmada ödül kazanmıştır. Bunlar arasinda „S.Obretenov“ yarışmasında ikincilik (Bulgaristan), „J.Kocian“ yarışması iki birincilik ödülü (Çekoslovakya), Mimar Sinan Üniversitesi yarışması üçüncülük (Türkiye), “R.Lipizer“ Yarışması „En iyi Beethoven sonat yorumu“ ödülü (Italya), “W.Gieseking“ yarışması birincilik ödülü (Almanya) sayılabilir. Sanatçı, kızkardeşi piyanist Birsen Ulucan ile birlikte Türkiye, Bulgaristan, Ingiltere, Almanya, Fransa, Isviçre, Israil ve ABD`de konserler vermiştir. Ayrıca kemancı kızkardeşi Ayşen Ulucan ile beraber üçlü projeler gerçekleştirmektedir.


2002 yılından itibaren  kemancı Maxim Vengerov ile beraber dünyanin ünlü konser salonlarında konserler veren Özcan Ulucan (Konzerthaus – Berlin, Royal Albert Hall – Londra, Ludwigsburg Festivali, Wels Festivali – Avusturya, Tel Aviv Konservatuvari – Israil, Lütfi Kırdar Salonu – Istanbul,Amsterdam Concertgebouw), 2004 Konser Sezonu içerisinde ünlü çellist ve orkestra sefi M. Rostropoviç ve M.Vengerov ile beraber Amsterdam Concertgebouw Salonunda konser verdi. 2003 Konser sezonunda piyanist Fazıl Say ile Istanbul Albert Long Salonu ve Izmit´te resitaller veren sanatçı, Eylül 2005´de Ingiliz Oda Orkestrası ve Maxim Vengerov ile "The Music Cruise" gemi turu kapsaminda solo ve oda müziği konserleri vermiştir. Özcan Ulucan,ustası bilinmeyen 19.Yüzyıla ait bir kemanla çalmaktadır.

Özcan Ulucan
Özgür Aydın

Özgür Aydın, piyano

Müzik dünyasının en önemli yarısmalarından biri sayılan ARD Münih Uluslararası Piyano yarısmasını kazanarak yurt dışına açılan Türk piyanist .zgür Aydın, günümüzün önde gelen genç piyanistlerinden biri olarak kabul edilmektedir.1997 yılında Münih Herkulessaal'de Bavyera Senfoni Orkestrası ile Brahms'ın 1. Piyano Konçertosu'nu seslendiren Aydın, bu önemli konserden sonra birçok Alman Senfoni Orkestrası ile konserler vermistir. BBC Concert Orchestra London, Canada Calgary Philharmonic, Simon Bolivar Youth Orchestra of Venezuela, Slovak State Philharmonic'in yanısıra, Türkiye'deki bütün senfoni orkestraları ile çalmıstır. Edinburg, Ravinia, Rheingau, Salzburg, Istanbul, Schleswig-Holstein müzik festivalleri gibi önemli uluslararası festivallere davet edilen Aydın, Auditorium du Louvre (Paris), Queen Elisabeth Hall (Londra), Herkulessaal ve Gasteig (Münih), Musikhalle (Hamburg), Mozarteum (Salzburg), Suntory Hall (Tokyo), 92nd Street Y (New York), Severance Hall (Cleveland), Kennedy Center (Washington) gibi prestijli müzik merkezlerinde konserler vermektedir. Aydın, 2009'dan beri dünyaca ünlü kemancı Midori ile sürekli olarak çalmaktadır. Ayrıca viyolacı Naoko Shimizu ve Berlin Filarmoni üyeleri ile de oda müziği yapmaktadır. Ödül kazandığı yarışmalar arasında, ARD'den başka, Atina'da Maria Callas Grand Prix (2002), Kanada'da Esther Honens Calgary International Competition (2000), Amerika'da Cleveland International Piano Competition (2001) ve Wilhelm-Weichsler-Preis der Stadt Osnabrück ve Japonya'nın Nippon Music Award'ı bulunmaktadır. 1998'denVideal/Berlin, 1999'da Yapı Kredi, 2001 ve 2004'de Genuin/Leipzig, 2011'de Meister Music/ Japan rmaları için CD kayıtları yapmıştır. 1972 yılında Amerika'nın Colorado eyaletinde dogan Aydın, piyano eğitimine Ankara Devlet Konservatuvarı'nda Prof. Semra Kartal ile basladı. Ardından British Council bursiyeri olarak Londra Kraliyet Müzik Koleji'nde Ingiliz piyanist Peter Katin ile çalıştı. Daha sonra Alman Devlet Bursu DAAD'yi kazanarak Hannover'de Prof. Kammerling'in "Konser Solistligi" ögrencisi oldu. Ayrıca Andras Schi, Tatiana Nikoleva, Anatol Ugorski, Leon Fleischer ve Dmitri Bashkirov gibi büyük müzisyenlerle de çalışmıştır. Berlin'de yasayan sanatçı, konserlerini yurt içinde ve yurt dışında yogun bir sekilde sürdürmektedir. .

Osman Özgür Ünaldı, piyano

Ankara’da doğdu. Piyano eğitimine Prof. Seçkin Gökbudak ile başladı. 1998 yılından itibaren Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde burslu olarak Gülnara Aziz’in öğrencisi oldu. Piyano Bölümünü Gülnara Aziz ile tamamlayan O. Özgür Ünaldı, 2006 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinden “Bölüm ve Fakülte Birincisi” olarak mezun oldu. 2007 yılında Moskova – Çaykovski Devlet Konservatuarı’nın doktora sınavını kazanarak Rusya devlet sanatçısı Prof. İrina Plotnikova’nın piyano sınıfında doktora öğrencisi olma hakkını elde etti. Moskova’da Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Vakfı’nın eğitim bursuyla okuyan O. Özgür Ünaldı 2010 Haziran ayında Moskova – Çaykovski Devlet Konservatuarı’ndaki doktora çalışmalarını en yüksek notları alarak tamamladı.

 Türkiye’de ve yurtdışında İstanbul, Ankara, Varna, Kiev, Bükreş, Orlando, Roma, Sanginesio, Poertschach, Saraybosna ve Moskova gibi birçok şehirde sahneye çıktı, konserlerde ve uluslararası festivallerde yer aldı, master-class’lar, resitaller verdi. Solist olarak Bilkent Senfoni, Borusan İstanbul Filarmoni, Cumhurbaşkanlığı Senfoni, Bursa Devlet Senfoni gibi birçok orkestrayla Tüzün, Şensoy, Kalkan, Metin, Sobolev, Bushkov, Goetzel gibi şeflerle sahneye çıktı. Çağımızın önde gelen piyano virtüözlerinden Gekic, Ünaldı’nın piyanistliği için şu tanımlamayı yapmıştır: “Sorgulayıcı akıl ve duyarlı tonlamalarla hayat bulan mükemmel müzikalite, tutku ve enerji.” 

Türkiye’de ve yurtdışında düzenlenen uluslararası birçok yarışmada başarıları ve ödülleri bulunan Ünaldı, son olarak da 2010 yılı Eylül ayında Avusturya’da düzenlenen 17. Uluslararası Johannes Brahms Yarışmasında “İkincilik Ödülü”nü kazanarak Türkiye’yi Brahms yarışmasının tarihinde piyano dalında ilk kez kürsüye taşıdı, uluslararası çevrelerde büyük dikkat çekti ve konser teklifleri aldı. Osman Özgür Ünaldı yurtiçi ve yurtdışında solistlik kariyerini aktif olarak sürdürmektedir.

Özkan Manav, besteci

Mersin’de doğdu, küçük yaşta ailesiyle İstanbul’a yerleşti. Ortaokul ve lise yıllarında Hülya Saydam’la piyano çalıştı. 1984 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın kompozisyon bölümüne girdi. Burada Erçivan Saydam’la armoni ve kontrpuan, Ahmed Adnan Saygun’la kompozisyon, modal müzik ve füg, Afşar Timuçin’le düşünce tarihi ve estetik çalıştı. 1991 yılında mezun oldu, 1992 yılında aynı kurumun Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Anasanat Dalı’na araştırma görevlisi olarak atandı. Çalışmalarını 1991-96 yıllarında İlhan Usmanbaş’ın kompozisyon sınıfında sürdürdü; 1994 yılında yüksek lisans derecesi aldı, 1996 yılına dek sanatta yeterlik çalışmaları yaptı. Yükseköğretim Kurulu’nun araştırma görevlilerine sağladığı bursla 1996-99 yılları arasında Boston Universitesi’nde Lukas Foss ve Marjorie Merryman danışmanlığında kompozisyon çalıştı. 1999 yılında müzik sanatları doktorası (DMA) derecesi alarak MSÜ Devlet Konservatuvarı’ndaki görevini sürdürmek üzere İstanbul’a döndü. 2001 yılında doçent, 2009 yılında profesör oldu. Halen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniveristesi Devlet Konservatuvarı'nda öğretim üyesidir.

Özkan Manav