Klasik Keyifler Müzik Derneği - Fevzipaşa Mahallesi, Çay Kenarı Sokak, No: 151, Merkez Çanakkale - music@klasikkeyifler.org +90 532 614 4955
Barok Yorum Atölyeleri 23
Ellen Jewett, keman ve oda müziği
Özge Özerbek keman ve oda müziği
İmge Tilif, keman ve oda müziği
Kerem Tuncer, keman ve oda müziği
Emre Akman, viyola ve oda müziği
Gökhan Bağcı, çello ve oda müziği
Muhammedjan Sharipov, keman ve oda müziği
Koşullar ve Detaylar
Atölyeler Stoa-Şirince'de yapılacak
Her Atölyenin kapasitesi 15 kişi olacak ve ‘ilk gelen öncelik alır’ şeklinde kabul edilecektir.
Katılım profesyonel ve amatör klavyecilere ve barok yorum teknikleri ile ilgilenen diğer müzisyenlere ve bestecilere açıktır. Katılım bütün yaşlara açıktır ancak 18 yaş altı katılımcılar bir ebeveyn refakatçi ile gelmek zorundadır. KK hiç bir sorumluluk kabul etmez.
Katılım ücretleri:
Barok Yorum Atölyesi
5-gün - 300 Euro
Hoş bir haber:
Yeni bir sponsor bulduk. Bu atölyeler için sadece Türk konservatuar öğrencilerine %80’e kadar ve Özel dersler için %70’e kadar burs verebiliyoruz. Ve katılım ücretlerini TL olarak ödeyebiliyorsunuz.
Bütün katılımcılar 31 Ağustosta yapılacak sınıf konserinde çalacaklar ve hocalar ile birlikte 4 bireysel dersleri olacak. Katılımcı durumuna göre oda müziği grupları oluşturulacak.
Fugue yazma Atölyesi
2 gün ( Günlük 90 dakika grup dersleri) 100 Euro
İhtiyaç halinde parçalı burs olanakları vardır.
Konaklama ve Yemekler Stoa tarafından sağlanacaktır, günlük 3 öğün yemek ve atıştırmalıklar dahil.
Not- Sofra hazırlığı ve temizliği, atölyeler sırasında Stoa’da ikamet eden tüm çalışan, öğretmen ve katılımcılar tarafından paylaşılmaktadır.
Stoa günlük konaklama ücretleri.
Tek kişilik oda 85 Euro
Çift kişilik oda Kişi başı 60 Euro
Üç kişilik oda Kişi başı 55 Euro
4-kişilik ranzalı oda Kişi başı 50 Euro
14-kişilik ranzalı oda Kişi başı 40 euro
Not: Burslar atölye katılım ücretleri içindir. Konaklama ücretleri bizim dışımızda belirlendiğinden o konuda bir şey yapamıyoruz.
Kayıt ücreti.: 25 Euro ya da 540 TL
Bu ücret ana ödemeden düşülecektir. Kayıt ücreti hiç bir koşulda geri ödenmez.
Ödemeler
Katılım ücreti ve Konaklama/Yemek Ücretinin için son ödeme tarihi 15 Ağustos'dur.
Not: Konaklama ücreti tercihinize göre hesaplanıp size bir iyzico linki olarak gönderilecektir. (whatsapp/email ile)
Lütfen "Başvuru Formu"nu doldurun, kayıt ücretini ödeyin, ve bizden cevap bekleyin.
Sorularınız için:
Tlfn: 0532 614 4955

Barok Yorum Atölyesi
27 - 31 Ağustos
Bu Barok Performans Atölyesi, 16. ile 18. yüzyıllar arası müziğin performansı ile alakalı bu tür sorular ile ilgilenen herkese rehber olacak.
Birçok modern performansçı için müzikal yorumlamanın işaretleri notalar üzerinde gözükür. “Bir notanın üzerindeki nokta ne demek diye sormaya gerek yok, değil mi” diyebiliriz mesela, hepimizin bildiği gibi bu bir "staccato" işaretidir.
Peki ya bu nokta bütünüyle farklı bir anlama geliyorsa, mesela notayı uzun yorumlama (ki bu bugün yaptığımızın tam zıttıdır), veya notayı daha geç yorumlama, veya bir önceki notadan ayırarak yorumlama, ya da sadece basitçe bu işaret süsleme anlamı taşıyorsa? Bu soruları bir kenara bıraksak bile şu sorunun cevabı ile baş başa kalırız: müzik tarihinde bir notanın üzerine konulan bir noktanın “staccato” anlamına geldiğini söyleyen ilk kişi kimdir? Ya "legato" işaretinin asıl anlamı nedir: ses bağlamanın altında bütün notaları kesmeden tutmak mı ? Çünkü bağlı çalım var sayılan ana yorumlama yöntemlerindendir, ve o yüzden “legato" işareti diye anılır, öyleyse basit bir legatodan daha fazla bir şey demek olmalı. Peki basit ve iyi bilinen tekrar işareti cümlenin bitmesi gerekiyor anlamına geliyorsa? Ya da rubato bölümün ritmini değiştirmek yerine sabit kalması anlamına geliyorsa? Ya da bir Gigue bölümü bestelemek gerçek zamanda üçlü zamanlama yazmak anlamına geliyorsa?
Füg Dersleri
29 - 31 Ağustos
Fügler zor müzikal yapılardır, hepimiz bunu biliyoruz. Hepimiz uzun ve karmaşık fügler yorumlanırken yaşanan dehşet anlarını deneyimlemiş olmalıyız. Aslına bakıldığında fügler belki de en kolay müzikal yapılardır, ama kesinlikle müzisyenlerin düşündüğünden daha kolaylardır. Eğer biri kontrpuan ve stilistik gereksinimler ile aşinaysa görecektir ki aslında özne ve ve muhtemel bir karşıt özne temelde kompozisyonu belirler. İlgili kontrpuanlarıyla bir zincir halindeki “Dux” ve “Comes” introları ve modülasyon deseni ile müzikal konstrüksiyon neredeyse tamamlanır. Fügler üzerine olan dersler performansçının fügler ile herhangi başka polifonik kompozisyonu anlamalarına yardımcı olacak kontrpuan ve kompozisyon kuralları ile ilgili basitten ileri düzeye bilgi sunar.