Klasik Keyifler Müzik Derneği - Fevzipaşa Mahallesi, Çay Kenarı Sokak, No: 151, Merkez Çanakkale - music@klasikkeyifler.org +90 532 614 4955
Ellen Jewett, keman
Kemancı Ellen Jewett, Avrupa, Afrika, Yeni Zellanda, Kanada ve ABD’nin Carnegie Hall,
Alice Tully Hall, ve Kennedy Center gibi ünlü salonlarında hem solo resitaller, hem de Ensemble X, Taliesin Trio, American Chamber Players, New York Chamber Soloists and the New York Chamber Ensemble ve Mark Morris Dance Company gruplarla birlikte konserler vermiştir. 11 yıl boyunca bol ödüllü bir dörtlü olan Audubon Quartetin üyesi olan Jewett bu grupla birlikte 150 den fazla konser vermiştir. New York Times gazetesi tarafından ‘çarpıcı güzellikte ve ışıltılı bir sound’u var’ şeklinde övülen dörtlü 37 yıl boyunca ABD ve dünyanın dört bir tarafında konserler yapmış ve her sene Chautauqua Institute’da yoğunlaştırılmış yaylı sazlar seminerleri düzenlemiş ve 2011 yazında son jübile konserlerini yapmışlardır. Jewet’in diğer oda müziği birliktelikleri Yo Yo Ma, Maxim Vengerov, James Buswell, Colin Carr, İdil Biret, Ruşen Güneş ve Johannes Moser ile yaptıkları konserleri de kapsar. Ateşli bir Çağdaş müzik performanscısı olan Jewett, bir çok eserin dünya premierlerini çalmış ve Phillip Glass, Sir Michael Tippett, Leon Kirchener, John Harbison, Steven Mackey, Steven Stuckey, ve Joan Tower gibi besteciler ile yakın çalışmalarda bulunmuştur. Ayrıca Continuum, Sequiter and Ensemble X gibi NY merkezli önemli Çağdaş Müzik toplulukları ile de çalışmalar yapmış ve performanslar sergilemiştir. Müzikte lisans derecesini Indiana Üniversitesinden ve master dercesini de State University of New York, Stony Brookdan almıştır. Başlıca hocaları arasında Joyce Robbins, James Buswell ve Josef Gingold sayılabilir. Julliard, Tokyo ve Budapest Quartetlerin üyeleri ile yoğun çalışmalar yapmış, ve Leonard Bernstein ve Seiji Ozawa gibi şeflerin yönetiminde çalma şerefine ermiştir. Jewett Borusan Filarmoni, Bilkent Senfoni ve İstanbul Devlet Senfoni orkestralarının konuk konsermeisterlığını da yapmıştır. Son yıllarda Klasik Keyifler’in ki bir Oda Müziği Festivali ve atölyeleri projesidir, sanat direktörlüğünü yapmaktadır. McGill Ünv, SUNY Stony Brook Ünv, Ithaca College, Ankara Ünv, gibi Üniversitelerin konservatuar kadrolarında profesörlük yapmıştır. Centaur, Chandos, Albany ve Newport Classics gibi şirketlerce yayınlanmış kayıtları vardır. Kendisinin Türk bestecilerin eserlerindenSaygun Partita’nın ilk kaydı dahil, oluşan solo keman CD’si Naxos etiketi ile 2019 yılında yayınlanmıştır.
Gökhan Bağcı, çello
1990 yılında Antalya’da doğdu. İlk müzik eğitimini Muzaffer Ayhan ve Cansu Olgun'dan aldı. Akademik viyolonsel çalışmalarını Veronika Yeliz Efe, Prof.Engin Sansa, Arthur Rahmatulla, Prof. Ozan Tunca ve Prof. Peter Bruns ile tamamlayan Bağcı, Balazs Mate, Ruth Phillips, Mauro Valli, Markku Luolajan-Mikkola, Stephan Forck, Johannes Moser, Jean-Guihen Queyras, Wolfgang Boettcher, Benyamin Sönmez, Çağ Erçağ'ın viyolonsel ustalık sınıflarına katılarak eğitimine devam etti.
Türkiye'de ve Avrupa'da konserler gercekleştiren Bağcı, 2012 yılında Hezarfen Ensemble’a davet edilerek oda müziği kariyerine başladı. Hollanda, Fransa, Almanya, İtalya'da ki konserlerde Türk bestecilerinin yeni müzik eserlerini icra etti. Aynı zamanda genç kuşak besteci eserlerinin ilk kayıtlarını ve ilk seslendirmelerini gerçekleştirerek katkıda bulundu.
Amerikalı besteci Micheal Ellison'ın “Mevlana, Say I am” adlı çağdaş oda opera cd kaydını Hezarfen Ensemble ile gerçekleştirdi ve Rotterdam Operadagen'da dünya prömiyeri yaptı. Berlin'in en önemli yeni müzik festivali olan Marz Musik Festivali konseri 'Live in Berlin' etiketi ile canlı konser kaydı olarak yayınlandı.
Berlin Konzerthaus, Berlin Philharmonic Kammermusiksaal, Amsterdam Concertgebouw, Roma Santa Cecilia Hall, Hong Kong Art Center, İstanbul Aya İrini, Kölner Philharmonic Hall, Paris Theatre des Champs-Elysees konser salonlarında orkestra ve oda müziği konserleri gerçekleştirdi.
Ellen Jewett, Mısırlı Ahmet, Nina Janssen, Tatjana Masurenko, Sarah Chang ile oda müziği konserleri gerçekleştiren Bağcı, Trio Ba grubu ile L.van Beethoven'ın yazmış olduğu bütün piyano üçlülerini seri halinde
Ankara/Türkiye'de ilk kez seslendirmiştir.
2016 yılından bu yana BEGOA Ensemble'ın "G" harfini temsil etmektedir. Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası viyolonsel grubu asil üyesi ve Gedik Filarmoni Orkestrası viyolonsel grup şefi olarak sezon konserlerine katılmaktadır. Bağcı aynı zamanda Gedik Filarmoni Orkestrasının orkestra müdürlüğünün yanında Klasik Keyifler Uluslararası Kapadokya Müzik Festivali, Şirince Müzik Köyü'nün sanat
yönetmenliğini yapmaktadır.
Başar Can Kıvrak, piyano
2008'de girdiği Moskova Çaykovski Devlet Konservatuvarı’nı, 2012 Mayıs ayında Eliso Virsaladze’nin sınıfında, en yüksek derece olan kırmızı diplomayla bitiren Başar Can Kıvrak, eğitim hayatı boyunca çeşitli ulusal ve uluslararası yarışmalarda ödüller kazandı. On yaşından itibaren iki yıl Ozan Bilen,bir yıl Emre Şen ve arkasından Bilkent Üniversitesi Müzik Hazırlık Lisesi’nde Namık Sultanov’la çalıştı. Daha sonra Gülnara Aziz’in sınıfına geçmiş olan Kıvrak, Bilkent Üniversitesi MSSF Piyano Bölümü’nü 2008 yılında “yüksek şeref” derecesiyle bitirdi. Çok TRT Ankara Radyosu için bir çok kayıt yapmış olan Başar Can Kıvrak, Türkiyede çok çeşitli orkestralar ile solist olarak konserler verdi. Antalya Uluslararası Piyano Festivali, Lefkoşa Uluslararası Piyano Festivali, Ankara Uluslararası Müzik Festivali, Gümüşlük Uluslararası Müzik Festivali, İzmir Uluslararası Yeni Müzik Günleri, İksev Uluslararası İzmir Festivali’nde konserler vermis olan sanatçı. 2016-2017 Konser Sezonu’nda TrioBa ile L.v Beethoven’ın Piyanolu Üçlü için tüm yapıtlarını seslendirerek ülkemizde bir ilke imza attı. 2018 yılında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşliğinde şef Raoul Grüneis ve piyanist Cem Babacan ile beraber Max Bruch’un İki Piyano ve Orkestra için Konçerto’sunun Türkiye prömyerini, İzmir Festival Orkestrası ve Can Okan’la beraber İzmir Festivali kapsamında Bogatay Köprülü’nün Piyano Konçertosu’nun Dünya prömyerini gerçekleştirdi. 2019 yılında viyola sanatçısı Pınar Dinçer’le beraber kurmuş olduğu Duo Yin-Yang, başta İzmir AASSM ve İstanbul Süreyya Operası’nda olmak üzere birçok konser gerçekleştirdi. 2019 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ndan Gökhan Aybulus danışmanlığında “Sanatta Yeterlik” derecesini almış olan Kıvrak, ülkemizin seçkin oda müziği topluluklarından Begoa Ensemble’ın üyesi olmanın yanısıra Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü kadrosunda ders vermektedir.
Özcan Ulucan, keman
Bulgaristan'ın Şumen şehrinde doğan Özcan Ulucan, ailesinin sanat sevgisi etkisiyle, altı yaşında keman ve solfej dersleri alarak müzik eğitimine başladı.
Şumen'de Zdravka ve Veselin Spirov ile başladığı keman çalışmalarına, daha sonra Varna Müzik Okulu, Mimar Sinan Üniversitesi Konservatuvarı, Türk Eğitim Vakfı bursu ve Eczacıbaşı bursuyla Londra Guildhall School of Music ve sonrasında Almanya Hochschule für Musik-Saar okulunda devam eden sanatçı, sırasıyla Yfrah Neaman, Takacs Quartet, Viktor Pikaizen, Joshua Epstein, Eduard Brunner ile solistlik ve oda muziği eğitimi aldı.
2000- 2004 yılları arasında Hochschule für Musik-Saar'da Maxim Vengerov ile Keman ve Viyola çalışarak buradan "Solistik Diploma" ile mezun oldu.
Maxim Vengerov, Mstislav Rostropovic, Cristian Poltera, Marta Gulyas, Isabelle van Keulen ile; ayrıca kızkardeşleri piyanist Birsen Ulucan ve kemancı Ayşen Ulucan ile dünyanın önemli salonları ve orkestraları ile konserler verdi.
Sanatçının Lila Müzik etiketiyle çeşitli albüm kayıtları bulunmaktadır.
Özcan Ulucan, Yeni Müzik Topluluğu Hezarfen Ensemble'ın aktif üyesidir.
Solistik ve Oda Müziği kariyerinin yanısıra, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda öğretim üyesi olarak eğitim vermektedir.
Poyraz Baltacıgil, çello
1994 yılında İstanbul'da doğdu. Müziğe 5 yaşındayken kemanla başladı, daha sonra 2000 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda yarı zamanlı olarak Hakkı Öztürk ile viyolonsel çalışmaya başladı. 2005 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ndan 2015 yılınında mezun oldu. 2015/2017 yılları arasında Almanya'nın Freiburg Müzik Yüksekokulu'nda Fransız çellist Jean-Guihen Queyras ile master eğitimi gördü.
16 yaşındayken Bulgaristan’daki “International Competition Young Virtuosos” yarışmasında üçüncülük, 20 yaşındayken Natalia Gutman’ın jüri başkanı olduğu “Benyamin Sönmez Ulusal Çello Yarışması”nda birincilik ödülünü kazandı, ayrıca Andante Dergisi'nin her sene düzenlediği Donizetti Müzik Ödülleri'nin altıncısında, "Yılın En İyi Genç Müzisyeni" ödülüne layık görüldü.
Türkiyenin çok çeşitli orkestraları ile solist olarak viyolonsel repertuarının seçkin eserlerini seslendirmiştir. Yo-Yo Ma, Alexander Rudin, Natalia Gutman, Steven Isserlis, Martin Ostertag, Johannes Moser, Maria Kliegel, Wolfgang Boettcher, Christoph Henkel, Gustav Rivinius, Martti Rousi gibi çellistlerle özel olarak çalışma fırsatı bulan Baltacıgil, solist olarak ve oda müziği grubu Trio Likya ile yaptığı düzenli konserlerin yanı sıra; Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nda yardımcı grup şefliği yapmakta, diğer yandan da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda viyolonsel dersi vermektedir.
Lauma Skride, piyano
Lauma Skride'in çalışı, Bavyera Yayin Kurumu'nda cikan elestiriye göre "harikulade duyarli, müthis bir tini niteligine sahip ve daima üst düzey bir teknigi icerir". Parlak bir teknigi bu bahsedilen özelliklerle bir araya getiren Lauma Skride, dünyanin önemli konser salonlarinda solist ve oda müzisyeni olarak dinleyicilerin begenisini kazanmistir ve 2008 ylli Beethoven Ring ödülü sahibidir. Alman Klasik ve Romantik repertuvarl yorumlarlyla öne cikan, Frankfurt Radyo Senfoni Orkestrasi, Hamburg Senfoni Orkestrasi, Orquesta de Gran Canaria ve Dresden Filarmoni Orkestrasiyla solist olarak konserler veren bir piyanisttir. Andris Nelsons, Kristjan Järvi, Anu Tali, Muhai Tang, Peter Ruzicka, John Storgards, Pedro Halffter, André de Ridder, Yan Pascal Tortelier ve Cornelius Meister gibi orkestra seferinin yönetiminde calmistir.