top of page

KK Kapadokya 2017

Festival Konserleri

Klasik Keyifler (KK) ufak oda müziği grupları konserleri ve atölyelerini değişik ve yaratıcı şekillerde organize etmek ve sunmak için oluşturulmuş bir organizasyon ağıdır.

Sanatçılar için bir sığınak, müzik öğrencileri için eğitici ve yaratıcı bir olanak, ve dinleyiciler için de bir ilham kaynağı olabilmesi için düşünülmüştür. KK projesi müzisyenler ve dinleyiciler arasındaki iletişim kanallarını çoğaltarak; ve konser mekanlarını oda müziğinin orjinal atmosferine yakın bir şekilde seçerek/düzenleyerek, yani resmiyetten uzak bir şekilde oluşturarak her iki tarafa da büyük konser salonlarında yakalanması zor olan daha kişisel bir deneyim yaşama olanağı sunarak, çalanlar ve dinleyenler arasındaki sınırları kırmayı ve onları birbirlerine yakınlaştırmayı amaçlamaktadır. KK müzisyenler ve müzik sevenler için workshoplar ayarlamakta, kariyerine yeni başlayan müzisyenler için alışılmışın dışında çok farklı eğitim programları organize etmekte ve onların performans deneyimlerini arttırmaktadır. Farklı kültürler arası iletişim ve değişimler KK projelerinin ana eksenini oluşturmakta ve programlar bu ana kavramın etrafında organize edilmektedir.

Oda müziğinden keyif almak ve bu keyfi paylaşmaktı ilk başlardaki amacımız... Benzer düşünen müzisyenleri buluşturmak, müzisyenleri ve müziği seyirciyle buluşturmak, klasik ve sihirli mekanları klasik müzikle ve bestecileriyle buluşturmak, sponsorları ve gönüllüleri müzisyenler ve seyirci ile buluşturmak, yolun başındakileri ustalarla buluşturmak... eğer bu buluşmaları sağlayabilirsek bu iş olur, hep beraber keyif alırız diye düşündük... bu yüzden klasikler ve keyifler...

2008’de Kapadokya’da konserler yapmaya başladığımızdan beri dünya çok değişti, fakat daha sakin bir ortamda olma ihtiyacımız hiç değişmedi. Çalan müzisyenler olarak bizler zamanımızı ve enerjimizi bestecilerin zengin notasyonlarını yeniden yaratmak için kullanıyoruz. Başka bir zaman ve mekanı çalışmalarımız ve performanslarımızla bu güne taşıyabilmek için bize ilham verecek farklı bir tür sihire ihtiyacımız var. Müzikal bir ifadenin sonsuz olasılıklarını fark edebilmek ve keşfetmek için ‘Perilerin Diyarı’ Kapadokya’dan daha uygun nereyi bulabiliriz ? KK’yi başlattığımız ve bugüne getirdiğimiz bunca zamandan sonra, Hüsam ve ben derneğin ve festivalin yönetimini devralan harika bir grup genç müzisyen bulmaktan çok mutluyuz. Gökhan, ki ilk yaptığımız atölyeden bu yana hep bizimleydi, 2017 planlamasının ve organizasyonun büyük kısmını üstlendi. Cem ve Önder’in çabaları ve yardımlarıyla tabii. Bu isimler bizim usul oda müziği yapabilmeyi mümkün kılan çok daha geniş bir grup insanın ve kurumun sadece ana çekirdeği. Kapadokya’yla bağlantımızın kalbi her zaman Ziggy’den Nuray olmuştu, onu çok ama çok özleyeceğiz.

Ellen Jewett

Festival sırasında havadurumu

bottom of page