top of page

Müzisyenden Müzisyene
Deprem Dayanışması

Dayanışma Talep Formu
Mentorluk Ister misiniz?
AFAD Belgesi

Teşekkür ederiz, size döneceğiz.

Açıklamalar:

1- Dayanışma desteklerinin cinsi sayısı ya da miktarı toplanan ve toplanacak destekler ile sınırlıdır ve derneğimiz genişletilmiş yönetim kurulunca ( YK + Ellen Jewett, Özge Özeberk CSO, Erberk Eryılmaz) belirlenecektir.

2- Dayanışma talebinde bulunabilmek için, talep sahibinin kendisinin ya da ailesinin deprem sırasında deprem bölgesinde yaşıyor olması zorunludur. (AFAD belgesi gereklidir) 

3- Destekler tüzüğümüz gereği müzikal konular ile sınırlıdır.

4- Maddi destekler haricinde 'Mentorluk' desteği de isteyebilirsiniz. Bu zorunlu değildir.  Halen bölgede yaşayan müzisyenler başvurabilirler.

     4a- Sistem şu şekilde işleyecektir: bu desteğe baş vuranlar dernek üyelerimizden ya da diğer gönüllü müzik severlerden biri ile eşeleştirilecek, ve haftada bir bir telefon görüşümesi yapacaklardır.  Temel amaç yalnız olmadığınızı hatırlatmaktır. 

   4b- Mentorlar ayda bir online bir toplantı yapacak ve ihtiyaçlar bu toplantılara göre yönlendirilecektir.

Benefit-Concert-1-TR.png

Kampanya Hakkında:

Müzisyenleri destekleyin ve

umudu yeşertmemize yardım edin.

 

Bu son depremde büyük kayıplar yaşayan müzisyenlerin sıra dışı ihtiyaçları için düşünülmüş bir fon. Bu trajedinin ertesinde evleri, sazları, paraları ve aileleri kalmamış müzisyenler var. Esas amacı bölge pek de fazla erişim olmayan oda müziğini canlı tutmak olan bir STK olarak bu nadir yeteneklere ulaşmanın ve hayatlarını yeniden kurarken dayanışmanın elzem olduğunu düşünüyoruz. 

 

Türk ve her ulustan müzisyenleri işbirliği, öğrenme ve performans için 11 yıldır bir araya getiren CME ve KKMD bu zor günlerde misyonlarını bu fonu toplamak için genişletiyor. Fon direk olarak depremden etkilenmiş profesyonel müzisyenleri, konservatuvarlardaki  ve liselerdeki müzik öğrencilerini hedefliyor.

 

Bu kampanya ile toplanan fonlar müzik öğrencilerinin eğitim harcamaları, enstrüman temini ve tamiri, ve Adıyaman Filarmoni Derneği, Hatay Senfoni Orkestrası ve özel müzik okullarını desteklemek amaçlı kullanılacaktır. Ayrıca geliştirilmekte olan bir gönüllü mentorluk ve birlikte müzik yapma programına da destek  olacaktır.

 

1936’da Bartok, erken cumhuriyet yıllarının en tanınmış bestecilerinden Saygun ile birlikte tam da bu deprem bölgesinde dolaşmış ve araştırmalar yapmışlardı. Besteci ve teorisyen olarak halk müziğinin uzun bir tarihi ve gelenekleri ortak melodiler ile taşımasından çok etkilenmişlerdi. Gerçekten de bölgenin tarihinde klasik Batı müziğini de içeren çok zengin bir çeşitlilik var. Bu kampanya ile bu değerli ve anlamlı altyapıyı korumayı ve yeniden canlandırabilmeyi umuyoruz.

 

Bu kampanyaya yapılan destekler ve bunların kullanıldığı yerler dayanışmacıların istekleri doğrultusunda CME web sitesinin ilgili sayfasında yayınlanacaktır.

 

Elde edilen gelirler hiç bir şekilde dini ya da politik amaçlı kullanılmayacaktır.

Gönüllü Mentorluk
Yapmak İstiyorum

Teşekkür ederiz, size döneceğiz

bottom of page